Τεχνικες Κατασκευης - Παρουσιασεις Μοντελων

   

 η      συνέχεια της σειράς των  άρθρων του Παράσχου και      του Βασίλη Δεμίρη, για την κατασκευή      αερομοντέλλου από την αρχή!

 

 

Σε αυτό το άρθρο: η συνέχεια και το τέλος της κατασκευής αερομοντέλλου από την αρχή

 

Η επιφάνεια stabilizer και elevator μαζί πρέπει να είναι 20%-30%της επιφάνειας της πτέρυγας. Εμείς διαλέξαμε κοντά στο 30% για μεγαλύτερη σταθερότητα  Από αυτή την επιφάνεια , το 80% είναι η επιφάνεια του stabilizer και το 20% είναι η επιφάνεια του elevator .

Το εκπέτασμα  του stabilizer πρέπει να είναι  το 35 %  του εκπετάσματος της πτέρυγας  ( ή 2,8 φορές μικρότερο του μήκους του φτερού)

 Με αυτά τα δεδομένα  και επειδή δώσαμε το παρακάτω σχήμα στο stabilizer χρησιμοποιήσαμε τον ακόλουθο τύπο για κανονικό τραπέζιο για να βρούμε το εμβαδόν:

 

 

Ε=1/2 x( Α+Β)xh  x 2 

 Με το stripper κόβουμε πηχάκια  των 1,5cm  από μπάλας 5mm  και αρχίζουμε την συναρμολόγηση του stabilizer   βήμα-βήμα, όπως στις επόμενες  φωτογραφίες:

   

 

   

 

 

 

Στη συνεχεία υπολογίζουμε το κάθετο σταθερό και rudder των οποίων η επιφάνεια και των 2 μαζί πρέπει να είναι το 8% της επιφάνειας της πτέρυγας.

Το ύψος του πρέπει να είναι περίπου το 55% του εκπετάσματος του stabilizer

 Κόβουμε με το stripper πηχάκια των 1,5 cm από μπάλσα 5 mm  και κατασκευάζουμε το κάθετο σταθερό και το rudder και τα συναρμολογούμε όπως στις φωτογραφίες .

   

 

 

Κατόπιν συνεχίζουμε με την επικάλυψη με μόνοκοτ, που όμως σε λεπτομέρειες όσον αφορά την τεχνική του, θα αναφερθούμε σε επόμενα άρθρα. 

 

   

 

   

   

   

 

 

   

Για τυχόν απορίες ρωτήστε μας στο FORUM της εφημερίδας

Forum

και θα λάβετε άμεση απάντηση

Παράσχος & Βασίλης Δεμίρης 

Διάφορα άρθρα

Νέα Προϊόντα

Νέες προϊόντα και προσφορές από το Νίκο Δελατόλα-"Extreme Models"

μόνο για τους αναγνώστες της εφημερίδας και μόνο για τους αγώνες COMBAT !

Τα δυο εκπληκτκά αεροπλάνα της Γερμανικής εταιρείας "KAVAN"

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Όταν πηγαίνετε για πτήση, έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και παίρνετε φωτογραφίες από τα μοντέλα, τις πτήσεις και γενικά ότι σας αρέσει και σας κάνει εντύπωση και στείλτε το να το δημοσιεύσουμε. Αυτό μας κρατάει όλους σε επαφή. 

 

 

 

Μια εκπληκτική είδηση, που μας χαροποίησε ιδιαίτερα: Νέο μοντελοδρόμιο στην Αττική, κοντά στην Αθήνα!

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας στο μοντελοδρόμιο 'Dounis Airfield' (23-01-2007) Σε μια σεμνή και απέριττη τελετή έγινε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, η κοπή της πίττας στο μοντελοδρόμιο του κ. Πέτρου Ντούνη, στα Μέγαρα. Η προσέλευση του κόσμου -αερομοντελιστών με τις οικογένειες τους και απλών θεατών- ήταν αρκετά σημαντική, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι το γεγονός δεν έτυχε αυτή την φορά ευρείας προβολής μέσω του INTERNET.