Τεχνικες Κατασκευης - Παρουσιασεις Μοντελων

   

 η      συνέχεια της σειράς των  άρθρων του Παράσχου και      του Βασίλη Δεμίρη, για την κατασκευή      αερομοντέλλου από την αρχή!

 

 

Σε αυτό το άρθρο: η συνέχεια και το τέλος της κατασκευής αερομοντέλλου από την αρχή

 

Η επιφάνεια stabilizer και elevator μαζί πρέπει να είναι 20%-30%της επιφάνειας της πτέρυγας. Εμείς διαλέξαμε κοντά στο 30% για μεγαλύτερη σταθερότητα  Από αυτή την επιφάνεια , το 80% είναι η επιφάνεια του stabilizer και το 20% είναι η επιφάνεια του elevator .

Το εκπέτασμα  του stabilizer πρέπει να είναι  το 35 %  του εκπετάσματος της πτέρυγας  ( ή 2,8 φορές μικρότερο του μήκους του φτερού)

 Με αυτά τα δεδομένα  και επειδή δώσαμε το παρακάτω σχήμα στο stabilizer χρησιμοποιήσαμε τον ακόλουθο τύπο για κανονικό τραπέζιο για να βρούμε το εμβαδόν:

 

 

Ε=1/2 x( Α+Β)xh  x 2 

 Με το stripper κόβουμε πηχάκια  των 1,5cm  από μπάλας 5mm  και αρχίζουμε την συναρμολόγηση του stabilizer   βήμα-βήμα, όπως στις επόμενες  φωτογραφίες:

   

 

   

 

 

 

Στη συνεχεία υπολογίζουμε το κάθετο σταθερό και rudder των οποίων η επιφάνεια και των 2 μαζί πρέπει να είναι το 8% της επιφάνειας της πτέρυγας.

Το ύψος του πρέπει να είναι περίπου το 55% του εκπετάσματος του stabilizer

 Κόβουμε με το stripper πηχάκια των 1,5 cm από μπάλσα 5 mm  και κατασκευάζουμε το κάθετο σταθερό και το rudder και τα συναρμολογούμε όπως στις φωτογραφίες .

   

 

 

Κατόπιν συνεχίζουμε με την επικάλυψη με μόνοκοτ, που όμως σε λεπτομέρειες όσον αφορά την τεχνική του, θα αναφερθούμε σε επόμενα άρθρα. 

 

   

 

   

   

   

 

 

   

Για τυχόν απορίες ρωτήστε μας στο FORUM της εφημερίδας

Forum

και θα λάβετε άμεση απάντηση

Παράσχος & Βασίλης Δεμίρης 

Διάφορα άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Αερολέσχη Κομοτηνής (25-01-2006) Ολοκληρώθηκε η Εγγραφή της Αερολέσχης Κομοτηνής στην ΕΛΑΟ και πλέον είναι και επίσημα μέλος της Ομοσπονδίας.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ

Ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops):

 

AEOLUS-RC

του Kai Ueberall

 

ειδικεύεται κυρίως στα ηλεκτρικά αερομοντέλα. Αεροπλάνα, μοτέρ, μπαταρίες ρυθμιστές, ενισχυτικές ράβδοι από CARBON FIBRE κλπ.

Παραδόσεις με ACS COURIER, με προκαταβολή του ποσού σε τράπεζα ή αντικαταβολή.

Τηλέφωνο και FAX : 23 920 - 21 077 ,  Κινητό: 6977-25.30.85

 

Παλαιά τεύχη

1ο ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗ 2003:

Εκδηλώσεις: Αγώνες SCALE στην Θεσσαλονίκη-αγώνες PYLON στη Λάρισα -Αεροπορικό δυστύχημα με υπερελαφρό στην Πτολεμαϊδα. Νέα προϊόντα:  Τ/Κ  MULTIPLEX ROYAL EVO, χωρίς κρυστάλλους. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή ακροπτερυγίων. Τεχνικό άρθρο: Οι μπατταρίες και τα μυστικά τους, μέρος 1ο. Παρουσίαση αερομοντελιστών: Παράσχος και Βασίλης Δεμίρης.

 2ο ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ 2003: