Τεχνικες Κατασκευης - Παρουσιασεις Μοντελων

   

 η      συνέχεια της σειράς των  άρθρων του Παράσχου και      του Βασίλη Δεμίρη, για την κατασκευή      αερομοντέλλου από την αρχή!

 

 

Σε αυτό το άρθρο: η συνέχεια και το τέλος της κατασκευής αερομοντέλλου από την αρχή

 

Η επιφάνεια stabilizer και elevator μαζί πρέπει να είναι 20%-30%της επιφάνειας της πτέρυγας. Εμείς διαλέξαμε κοντά στο 30% για μεγαλύτερη σταθερότητα  Από αυτή την επιφάνεια , το 80% είναι η επιφάνεια του stabilizer και το 20% είναι η επιφάνεια του elevator .

Το εκπέτασμα  του stabilizer πρέπει να είναι  το 35 %  του εκπετάσματος της πτέρυγας  ( ή 2,8 φορές μικρότερο του μήκους του φτερού)

 Με αυτά τα δεδομένα  και επειδή δώσαμε το παρακάτω σχήμα στο stabilizer χρησιμοποιήσαμε τον ακόλουθο τύπο για κανονικό τραπέζιο για να βρούμε το εμβαδόν:

 

 

Ε=1/2 x( Α+Β)xh  x 2 

 Με το stripper κόβουμε πηχάκια  των 1,5cm  από μπάλας 5mm  και αρχίζουμε την συναρμολόγηση του stabilizer   βήμα-βήμα, όπως στις επόμενες  φωτογραφίες:

   

 

   

 

 

 

Στη συνεχεία υπολογίζουμε το κάθετο σταθερό και rudder των οποίων η επιφάνεια και των 2 μαζί πρέπει να είναι το 8% της επιφάνειας της πτέρυγας.

Το ύψος του πρέπει να είναι περίπου το 55% του εκπετάσματος του stabilizer

 Κόβουμε με το stripper πηχάκια των 1,5 cm από μπάλσα 5 mm  και κατασκευάζουμε το κάθετο σταθερό και το rudder και τα συναρμολογούμε όπως στις φωτογραφίες .

   

 

 

Κατόπιν συνεχίζουμε με την επικάλυψη με μόνοκοτ, που όμως σε λεπτομέρειες όσον αφορά την τεχνική του, θα αναφερθούμε σε επόμενα άρθρα. 

 

   

 

   

   

   

 

 

   

Για τυχόν απορίες ρωτήστε μας στο FORUM της εφημερίδας

Forum

και θα λάβετε άμεση απάντηση

Παράσχος & Βασίλης Δεμίρης 

Διάφορα άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Ορισμένοι        φίλοι,  μας έχουν στείλει κάποιες        φορές -με καλή πρόθεση - άρθρα,         ανταποκρίσεις τους και φωτογραφίες, τα        οποία έχουν σταλεί και δημοσιευθεί        προηγουμένως και σε άλλα SITEs. Η        εφημερίδα ΔΕΝ αναδημοσιεύει άρθρα που        έχουν  δημοσιευθεί σε άλλες        ιστοσελίδες,         επειδή κάτι τέτοιο -εκτός από περιττό -         είναι ενδεχομένως και παράτυπο.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITE -ΛΕΣΧΕΣ

Λέσχες-όμιλοι-σωματεία:

 

Η... μητέρα των λεσχών:    ΕΛΑΟ, Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (τμήμα Αερομοντελισμού). Περιέχει όλους τους επίσημους κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων αερομοντελισμού, διαφόρων κατηγοριών, όπως επίσης και τον κανονισμό λειτουργίας του αεραθλήματος. Πολύ χρήσιμη.

 

(δεν λειτουργεί προσωρινά)

Τεχνικές

Η παρουσίαση του εκπληκτικού αεροπλάνου του Θανάση Φερφιρή και Αντώνη Χάλαρη

 

FOKKER DR1-TRIPLANE 

Ο Πρώτος Παγκόσμιος πόλεμος είναι μία από τις πιο μελανές σελίδες που έγραψε ποτέ ο άνθρωπος . Μέσα από τις μάχες του ξεπήδησαν ήρωες που έμειναν στην ιστορία για την ανδρεία τους και την τόλμη τους. Τέτοιοι ήταν και οι πιλότοι των πρώτων πολεμικών αεροπλάνων, οι οποίοι με το θάρρος  τους ανέδειξαν την αξία αυτών των μηχανών. Ένα από αυτά τα αεροπλάνα ήταν το Fokker Dr-1 !