Τεχνικές

     Οι μόνιμοι        συντάκτες αυτής της στήλης, ο Παράσχος        και ο Βασίλης Δεμίρης αυτόν το μήνα  μας παρουσιάζουν

 

 

Κατασκευή κομπρεσέρ!

 Στα μοντελιστικά καταστήματα υπάρχουν πολύ καλά κομπρεσέρ για αερογράφο. Όσους όμως τους ενδιαφέρουν οι κατασκευές  έχουμε να τους προτείνουμε μια ιδέα να φτιάξουν κομπρεσέρ με λίγα χρήματα. 

 

 

 

   
Από ένα χαλασμένο ψυγείο -σχεδόν πάντα το κομπρεσέρ του ψυγείου δεν έχει βλάβη- αφαιρούμε το κομπρεσέρ κόβοντας τα 2 σωληνάκια , το καλώδιο και βγάζοντας τις          4 βίδες της βάσεώς του.

Από κατάστημα εργαλείων προμηθευόμαστε τα ακόλουθα εξαρτήματα:

Ένα Ρυθμιστή πιέσεως με όργανο - Ένα        πρεσσοστάτη -  Εξαρτήματα συνδέσεως αέρος -  Ένα μέτρο Σωλήνα πιέσεως αέρος-  Ένάμιση μέτρο λαστιχένια σωλήνα πιέσεως αέρος (δεν φαίνεται στην φωτογραφία)         - Από χρωματοπωλείο 2 γωνιές για ράφι

 

 

Όλα αυτά στοιχίζουν περίπου 25 Ευρώ

 

 

 

Κόβουμε 2 κομμάτια κόντρα πλακέ ή μελαμίνη 35x 20 cm  

 

 

 

Κάνουμε τις κατάλληλες τρύπες στό ένα κόντρα πλακέ ώστε να στερεωθούν ο ρυθμιστής  πιέσεως και ο πρεσσοστάτης

 

 

   

 

 

Στερεώνουμε τα δύο κοντρα πλακέ με τις γωνίες όπως στην φωτογραφία 

 

Βιδώνουμε το κομπρεσέρ και κάνουμε τις συνδέσεις όπως φαίνεται στην        φωτογραφία .....

 

 

 

  ...και στο        σχεδιάγραμμα

 

 

  Το κομπρεσέρ είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε  αλλά για  σωστότερη λειτουργία του πρεσσοστάτη          και γενικά της κατασκευής μας πρέπει να συνδέσουμε μία μπουκάλα όπως φαίνεται στο σχέδιο  για αποθήκευση αέρος . Εμείς συνδέσαμε μια άδεια μπουκάλα από φρέον 
 

 

 

 

Και έχουμε ένα αθόρυβο κομπρεσέρ αερογράφου!

 

 

 

 

Για τυχόν απορίες ρωτήστε μας 

 

    Παράσχος & Βασίλης Δεμίρης 

Διάφορα άρθρα

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

  Πωλείται το PT-17 STEARMAN της           KYOSHO, εκπέτασμα 1.26 m, βάρος 2.6          kgr,  για μηχανή .40-.46 δίχρονη ή .52           τετράχρονη. Έχει πετάξει μόνο 2 φορές,           είναι σε άριστη κατάσταση. Έχει          μπαταρίες, Servos, Battery Checker, Ripmax easy fuel system,           χωρίς κινητήρα.          

Τιμή:  350 Ευρώ

Δημήτρης          Σπυρόπουλος, τηλ. 6973-39.90.05        

 

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Στη σειρά των άρθρων μας “Το τεχνικό άρθρο του μήνα” δεν παρουσιάζουμε πάντα τεχνικά θέματα – με την αυστηρή έννοια του όρου- αλλά και άλλα -γενικότερου ενδιαφέροντος- θέματα, όπως άλλους τομείς του αερομοντελισμού, πέραν των R/C (τηλεκατευθυνομένων), τρόπους και κανόνες διεξαγωγής αγώνων κλπ.  

 

 

Φτιάξτε έναν απλό, φθηνό αλλά αξιόπιστο

Φορτιστή σταθεροποιημένου ρεύματος

Ειδήσεις

SCALE 2007 – Μοντελοδρόμιο Hobby-Box (05-06-2007) Με μεγάλη επιτυχία, ίσως τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, έγινε και εφέτος, το Σαββατοκύριακο 26-27/5, η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση με μοντέλλα SCALE στο μοντελοδρόμιο του HOBBY-BOX, αυτή τη φορά με τη σύμπραξη και συνδιοργάνωση της Ένωσης Αερομοντελιστών Αθηνών (ΕΑΑ).