ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η Διεθνής Έκθεση της Νυρεμβέργης (03-04-2007) Στις 6 Φεβρουαρίου 2007 έκλεισε τις πύλες της η 58η Διεθνής Εκθεση της Νυρεμβέργης (Nurnberg Toy Fair) με τεράστια επιτυχία, την μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά! H Έκθεση δεν αφορά αποκλειστικά τον Αερομοντελισμό, αλλά όλες τις κατηγορίες παιχνιδιών και ψυχαγωγίας.

λεπτομέρειες.
 

Η κατασκευή της κορδέλλας (03-04-2007) Για να σπάσουμε λίγο τη μονοτονία της ενημέρωσης των αναγνωστών με τα δρώμενα στις ξένες χώρες σχετικά με το COMBAT, τους κανονισμούς κλπ, σήμερα θα δώσουμε πρακτικές οδηγίες για την κατασκευή της κορδέλλας COMBAT.

λεπτομέρειες.
 

Το COMBAT στην Αυστρία ! (26-03-2007) Η Αυστριακή Ομοσπονδία είναι από τις πιο πρωτοπόρες ομοσπονδίες στον κόσμο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κυριολεκτικά μια πρότυπη Ομοσπονδία, ένα παράδειγμα δουλειάς, οργάνωσης και δραστηριότητας! Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ON-LINE περιοδικό της www.prop.at για να διαπιστώσει πόσο ενεργός, δραστήρια και μεθοδική είναι...

λεπτομέρειες.
 

Κυριακή 11/3 έγινε η κοπή της πίτας στο μοντελοδρόμιο του HOBBY-BOX. (13-03-07). …και “νεομάρτυρες” ήταν  πραγματικά  (για να δανειστούμε την ίδια την έκφραση του προσφιλούς κ. Μπούρμπουλα, στην ανακοίνωση του για την εκδήλωση) όσοι παραβρέθηκαν στο μοντελοδρόμιο, αφού οι συνθήκες ήταν κάθε άλλο παρά ιδανικές.

λεπτομέρειες.
 

Αγώνες Combat στη Γερμανία! (12-03-2007) Εδώ και καιρό η έγκυρη Γερμανική Ομοσπονδία Αερομοντελισμού (DMFV – DEUTSCHER MODELLFLIEGER VERBAND), της οποίας οι πιλότοι διακρίνονται συστηματικά -και πάντα στις υψηλότερες θέσεις- στους Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες αερομοντελισμού, έχει αρχίσει να ασχολείται και να διοργανώνει αγώνες COMΒΑΤ στη Γερμανία!

λεπτομέρειες.
 

Αγωνιστικό Πρόγραμμα Αερομοντελισμού 2007 (07-03-2007) Δημοσιεύθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα αερομοντελισμού της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.

λεπτομέρειες.
 

Κοπή πίτας στο Hobby Box. (07-03-2007) Η Κυριακή 11 Μαρτίου ορίσθηκε τελικά η ημερομηνία για το κόψιμο της πίτας. Βέβαια τίποτα δεν εγγυάται ότι εκείνη την ημέρα ο καιρός θα είναι καλός, είναι βέβαιο όμως ότι θα υπάρχει κέφι, καλός καφές και αναψυκτικά. Την Κυριακή 11 Μαρτίου θα γίνει η κοπή της πίτας στο μοντελοδρόμιο ΗΟΒΒΥ ΒΟΧ. Ελάτε όλοι.

λεπτομέρειες.
 

Η ΠΤΗΣΗ ΤΩN ΓΙΓΑΝΤΩΝ! (06-03-2007)Αν και ο καιρός το περασμένο Σάββατο 3 Μαρτίου 2006 δεν ήταν και ότι το καλύτερο αφού ο δυνατός Δυτικός άνεμος είχε “απαγορευτικό” μέχρι περίπου τις 2:30 μμ, εν τούτοις όσοι λίγοι πιστοί παραβρέθηκαν, όχι μόνο πέταξαν και ευχαριστήθηκαν το απόγευμα, αλλά είχαν και την (σπάνια) ευκαιρία να θαυμάσουν τρια πολύ αξιόλογα μοντέλλα που εμφανίστηκαν στο μοντελλοδρόμιο –και τα τρια από μεγάλα έως τεράστια !

λεπτομέρειες.
 

TV Και Αερομοντελισμός 2! (05-03-2007) Αρχίζει η προβολή του αναμενόμενου τηλεοπτικού σήριαλ ! Όπως μάθαμε, από την Τετάρτη 7 Μαρτίου θα αρχίσει στον 'ANTENNA' η προβολή της τηλεοπτικής σειράς, που θα περιέχει και πολλά στοιχεία αερομοντελισμού ! Ο τίτλος του σήριαλ θα είναι ' ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ' !

λεπτομέρειες.
 
ΑΡΧΕΙΟ
. Tv και αερομοντελισμός
. H κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο μοντελοδρόμιο Dounis Airfield
. Επίδειξη αερομοντελισμού στο παλαιό αεροδρόμιο
. Κοπή πίτας - πτήσεις σε κλειστό χώρο
. Μια ματιά στον δρόμο των ρευμάτων της μπαταρίας μέσα στο αεροπλάνο
. H σταθεροποίηση της τάσης στο αερομοντέλο
. Λύση συγχρονισμού των κινητήρων στα rc αερομοντέλα
. Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Dounis-Airfield
. Τι είναι το Power Scale Soaring -  PSS
. Καινούργια μοντέλλα PSS!
 
        

!-->

Πολύ καλό ηλεκτρικό αεροπλάνο. Χτισμένο ολόκληρο απο Balsa. Ιδανικό για πιλότους που έχουν περάσει το στάδιο της εκπαίδευσης.

 

 

λεπτομέρειες.

      

!-->

Απο τα πιό μικρά scale αεροπλάνα που υπάρχουν στην αγορά. Για 15άρι κινητήρα ή ηλεκτρικό με μικρή μετατροπή.

 

 

λεπτομέρειες.

      

!-->

P-51 ηλεκτρικό με το brushless μοτέρ του και speed control σε μοναδική τιμή. Το μοτέρ είναι brushless out runner και ταιριάζει άψογα στο spinner του μοντέλου.

 

 

λεπτομέρειες.

Φανταστικό ηλεκτρικό 3d αεροπλάνο. Χτισμένο ολόκληρο απο Balsa. Ιδανικό για πιλότους που έχουν περάσει το στάδιο της εκπαίδευσης.

Διάφορα άρθρα

Νέα Προϊόντα

Οι DIESEL ξανάρχονται!

 

....μια φορά κι έναν καιρό, πριν πολλά, πολλά χρόνια, σε κάποιες ωραίες εποχές, υπήρχαν οι DIESEL !

 Οι αερομοντελιστικές, μικρές μηχανές DIESEL !

 

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Στη σειρά των άρθρων μας “Το τεχνικό άρθρο του μήνα” δεν παρουσιάζουμε πάντα τεχνικά θέματα – με την αυστηρή έννοια του όρου- αλλά και άλλα -γενικότερου ενδιαφέροντος- θέματα, όπως άλλους τομείς του αερομοντελισμού, πέραν των R/C (τηλεκατευθυνομένων), τρόπους και κανόνες διεξαγωγής αγώνων κλπ.  

 

Τα καύσιμα των μηχανών με πυρόνημα (Glow)- μέρος 2ο

Το άρθρο αυτό είναι η συνέχεια του 1ου άρθρου με το ίδιο θέμα, που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2003

 

Ειδήσεις

SCALE 2007 – Μοντελοδρόμιο Hobby-Box (05-06-2007) Με μεγάλη επιτυχία, ίσως τη μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, έγινε και εφέτος, το Σαββατοκύριακο 26-27/5, η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση με μοντέλλα SCALE στο μοντελοδρόμιο του HOBBY-BOX, αυτή τη φορά με τη σύμπραξη και συνδιοργάνωση της Ένωσης Αερομοντελιστών Αθηνών (ΕΑΑ).