Πολλές οι συμμετοχές στην φιλική, αγωνιστική συνάντηση της GreekWings!

Από το SITE της GREEKWINGS πληροφορούμαστε ότι ήδη υπάρχουν 20 (!) συμμετοχές για τους προγραμματισμένους αγώνες ηλεκτρικών στις 17 Απρίλη, στο μοντελοδρόμιο του HOBBY-BOX !  Μεταξύ των συμμετεχόντων είδαμε και τον κ. Γιάννη Κωσταντακάτο, Αντιπρόεδρο της Ε.Α.Α. Οι αερομοντελιστές της Αναβύσσου που εξειδικεύονται στα ηλεκτρικά , θα πρέπει να τιμήσουν με την παρουσία τους την ωραία αυτή εκδήλωση.

Πλούσια επίσης είναι τα δώρα για τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες, προσφορά του Κώστα Παπαδόπουλου - "HMS" και της GREEKWINGS. Επισκεφθείτε το SITE της GREEKWINGS για να ενημερωθείτε.

 

 

Ανεξάρτητα από το      αν θα λάβουμε μέρος στους αγώνες ή όχι, πρέπει      όλοι μας να είμαστε παρόντες      στην ωραία αυτή εκδήλωση, αφ ενός γιατί      σίγουρα θα ψυχαγωγηθούμε, θα      διασκεδάσουμε, θα γελάσουμε, θα      γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, αλλά -το      κυριότερο- θα ενισχύσουμε την      προσπάθεια των παιδιών της GREEKWINGS που -       μην ξεχνάτε- κατεβαίνουν      από τα Τρίκαλα για να οργανώσουν στην      Αθήνα αυτή την εκδήλωση!      

Κατ αυτόν τον τρόπο      βοηθάμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ την άνοδο του      αγαπημένου μας χόμπυ.

 

Μια πολύ ωραία εκδήλωση της Ένωσης Αερομοντελιστών Καστοριάς (ΕΑΚ):

Επίδειξη Υδροπλάνων στη Λίμνη της Καστοριάς!

Η ανακοίνωση της ΕΑΚ:

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ        ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ

Το Σαββατοκύριακο 7 και 8         Μαίου  (Κυριακή του Θωμά) στην        Λίμνη Καστοριάς θα διεξαχθεί η ετήσια Πανελλήνια        συνάντηση - επίδειξη υδροπλάνων. Σε        έναν ειδυλλιακό        παραλίμνιο χώρο με φόντο την πόλη της        Καστοριάς, όπως κάθε χρόνο, οι        λάτρεις των υδροπλάνων        θα έχουν την ευκαιρία πετάξουν στα        ήσυχα νερά της λίμνης. 

Την διοργάνωση έχει η        Ένωση Αερομοντελιστών Καστοριάς        που σε συνεργασία με τον        Δήμο Καστοριάς ετοιμάζεται για        άλλο ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο με        δωρεάν δείπνο και περιήγηση με το        τουριστικό πλοιάριο στην Λίμνη.

&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Πληροφορίες στα τηλ. 24670/24444, 24289,&nbsp; 6978820869 ,&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 44342 fax 21109 &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Email <a href="mailto:dkmeleti@otenet.gr" data-mce-href="mailto:dkmeleti@otenet.gr">dkmeleti@otenet.gr</a>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; κ. Β. Τσολάκη, Ευρ. Τσιάτρα.

 

[Η εφημερίδα θα ήθελε να δώσει τα συγχαρητήρια της στους φίλους μας από την Ε.Α.Κ. για την έξοχη και πρωτότυπη ιδέα τους, αλλά και στον Δήμο Καστοριάς για την συνδρομή του στην εκδήλωση.

Είναι ειλικρινά μια απρόσμενη -ευχάριστη- έκπληξη για εμάς (και για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ δεδομένα) να διαπιστώνουμε ότι κάποιοι Δήμοι στη χώρα μας είναι "προικισμένοι" με άτομα με ευρύ πνεύμα και σύγχρονες αντιλήψεις!

Και λέμε για τα Ελληνικά δεδομένα, γιατί στο εξωτερικό αυτό είναι μια συνηθισμένη πρακτική, θυμηθείτε τους Παγκόσμιους αγώνες στο GNAS της Αυστρίας, όπου ως και η Πυροσβεστική είχε αναλάβει και ...πότιζε το χορτάρι των μοντελοδρομίων!

Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν στον πρωτοπόρο Δήμο Καστοριάς!

Είναι μια ωραία ιδέα,  μια εξόρμηση το Σαββατοκύριακο του Θωμά στην ωραία Πόλη της Καστοριάς, όπου εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ομορφιές του τόπου, θα απολαύσουμε και την πρωτότυπη εκδήλωση!]

 

  Νέα δεδομένα για τις εισαγωγές από Αμερική

  γράφει ο        συνεργάτης μας  Γιώργος Βασιλίκας

 

Αγαπητοί φίλοι αερομοντελιστές,

 Όπως ήδη πρέπει να γνωρίζετε όσοι διαβάσατε τα προηγούμενα δημοσιεύματά μας, η Αμερική εντός του μηνός Οκτωβρίου 2003, άρχισε να επιβάλλει μεγάλους φόρους στα εισαγόμενα από την Ευρώπη προϊόντα χάλυβος. Σε απάντηση της, η Ευρωπαϊκή Ένωση  άρχισε από αρχές Νοεμβρίου 2003 να επιβάλει με τη σειρά της (ως εμπορικά αντίμετρα ουσιαστικά) υψηλούς φόρους στα είδη που εισάγονται από τις ΗΠΑ. 

 Η κατάσταση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2003 είχε ως εξής: Κάθε ιδιώτης μπορούσε να αγοράσει αερομοντελιστικά είδη (μοντέλα, κινητήρες, εξαρτήματα, ηλεκτρονικά κτλ) μέχρι το αφορολόγητο όριο των $200 ανά εισαγωγή. Άνω των $200 πλήρωνε κανείς περίπου 23-50% φόρους και δασμούς επί των Αμερικανικών τιμολογίων χωρίς καμία άλλη χρέωση.

  Σήμερα ισχύουν τα εξής:

 1)      Οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να εισάγει (αγοράσει) για προσωπική του χρήση  είδη αξίας 45 Ευρώ αφορολόγητα, δηλαδή περίπου $60 δολάρια.

2)      Οταν η καθαρή αξία των εισαγόμενων προϊόντων ξεπεράσει τα $60 (45 Ευρώ με ισοτιμία 12/2004) τότε αυτά φορολογούνται βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο ποσοστών, πρακτικά από 30-70% (ίσως και παραπάνω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει πάγια, δασμούς και Φ.Π.Α.

3)      Για αγορές από ΗΠΑ, τα δέματα σταματάνε συνήθως στη Γερμανία όπου εκεί διεκπεραιώνεται ένα μέρος της διαδικασίας της φορολόγησης και κατόπιν προωθούνται στην Ελλάδα για τα περαιτέρω.

4)      Ο όγκος και το βάρος ενός δέματος έχουν μεγάλη σημασία στο τι θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον ο αγοραστής, ανεξάρτητα απο την αξία του προϊόντος και ανεξάρτητα από το εάν ήδη έχει πληρώσει τα ταχυδρομικά τέλη.

5)      Τα βιβλία δεν φορολογούνται σε καμία περίπτωση (εφόσον είναι σε έντυπη και όχι ηλεκτρονική μορφή), ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζουν, βάσει της ορθής λογικής ότι “η γνώση πρέπει να διαδίδεται και να μεταδίδεται χωρίς σύνορα”. 

 Σημειώσεις:

 1)ΟΛΑ τα παραπάνω αναφέρονται σε εισαγωγές-αγορές από ιδιώτες για προσωπική χρήση και ΟΧΙ σε έμπορους, εταιρείες και νομικά πρόσωπα.  

2) Οι εισαγωγές στις οποίες αναφερόμαστε είναι με χρήση αεροπορικής αποστολής και όχι ταχυδρομείο επιφάνειας. Όμως και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά. 

3) Μερικοί φίλοι αερομοντελιστές ίσως να έχουν καταφέρει να αγοράσουν κάποια είδη από χώρες εκτός της ΕΕ με μικρή επιβάρυνση ή καθόλου επιβάρυνση σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Το δημοσίευμα αυτό βασίζεται στα προβλεπόμενα και ισχύοντα από το Νόμο. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο κάθε αγοραστής πράττει υπό προσωπική του ευθύνη.

 Γ. ΒΑΣΙΛΙΚΑΣ    

 

Παρεμβολές από κινητά τηλέφωνα!

Σας παραθέτουμε πιο κάτω μεταφρασμένη τη νότα ασφαλείας που έβγαλε η Αγγλική BMFA (είναι σαν την δική μας Ελληνική Αεραθλητική Ομοσμονδία- Τμήμα Αερομοντελισμού)

 

Safety        Bulletin Nr.6

Πομποί με         SYNTHESIZER συχνοτήτων και κινητά τηλέφωνα

Η έρευνα για την        αιτία της συντριβής ενός ακριβού JET         ελικοπτέρου, αποκάλυψε ότι ο πομπός με         SYNTHESIZER συχνοτήτων που χρησιμοποιείτο        για τον έλεγχο του ελικοπτέρου υπέστη        παρεμβολή από παρακείμενο κινητό        τηλέφωνο. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση        επρόκειτο για πομπό MULTIPLEX με SYNTHESIZER,         αλλά είναι πιθανόν το ίδιο να μπορούσε        να συμβεί και σε άλλους SYNTHESIZED πομπούς.

Οι οδηγίες του        κατασκευαστού για τον πομπό ελέγχθηκαν        εξονυχιστικά και βρέθηκε        προειδοποίηση ότι κινητά τηλέφωνα δεν        θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κοντά        στον πομπό, ενώ        συνακόλουθες δοκιμές που έγιναν        αποκάλυψαν ότι το φαινόμενο της        παρεμβολής ήταν        επαναλήψιμο με τον συγκεκριμμένο πομπό.

Η Βρεττανική        Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών θα διεξάγει        περαιτέρω έρευνες για να προσδιορίσει        την έκταση του προβλήματος και θα        αποφανθεί σχετικά στο εγγύς μέλλον.

Η BMFA συνιστούσε        ήδη για άλλους λόγους να μην παίρνετε        τα κινητά τηλέφωνα στα pits και στην        περιοχή πτήσεων, αλλά σας ενημερώνει        τώρα ότι τα κινητά        τηλέφωνα είναι πιθανόν να παρεμβάλλουν        πομπούς με SYNTHESIZER συχνοτήτων.

Διάφορα άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Πανελλήνια συνάντηση - επίδειξη υδροπλάνων 2006 (12-04-2006) Με λύπη τους οι Β. Τσολάκης και Ε. Τσιάτρας της Ενωσης Αερομοντελιστών Καστοριάς ενημερώνουν οτι πάρθηκε απόφαση αναβολής της συνάντησης, πιθανώς για τον Ιούνιο. Θα υπάρξει ανακοίνωση για την νέα ημερομηνία, με καλύτερες συνθήκες.

Για ποιούς λόγους πρέπει να (επαν-)ιδρυθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αερομοντελισμού

Πριν        από μερικούς        μήνες        δεχθήκαμε        την αήθη και        λυσσαλέα        επίθεση, τον        διασυρμό και        τους        φραστικούς        προπηλακισμούς,         επειδή "τολμήσαμε"         να        εκφράσουμε        μια άποψη, που        για        οποιονδήποτε        λογικό        άνθρωπο,         θεωρούσαμε ότι θα ήταν        προφανής.

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Η νέα FUTABA   T14 MZ

 

ο Ηλίας Σοπέογλου        μας ενημερώνει:

 

Μια πρώτη ματιά στην FUTABA  T14 MZ  (που θα κυκλοφορήσει τον  ερχόμενο Δεκέμβριο στην Αμερική):