Παλαιά τεύχη

1ο ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗ 2003:

Εκδηλώσεις: Αγώνες SCALE στην Θεσσαλονίκη-αγώνες PYLON στη Λάρισα -Αεροπορικό δυστύχημα με υπερελαφρό στην Πτολεμαϊδα. Νέα προϊόντα:  Τ/Κ  MULTIPLEX ROYAL EVO, χωρίς κρυστάλλους. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή ακροπτερυγίων. Τεχνικό άρθρο: Οι μπατταρίες και τα μυστικά τους, μέρος 1ο. Παρουσίαση αερομοντελιστών: Παράσχος και Βασίλης Δεμίρης.

 2ο ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ 2003:

Εκδηλώσεις: Αγώνες LIMBO (πέρασμα κάτω από κορδέλλα) στο Ηράκλειο Κρήτης - Συνάντηση Ελικοπτέρων στη Λάρισα 1-2/11  - Νέα προϊόντα: Το matchbox της J-R, το COUGAR με ηλεκτρικό μοτέρ - Τεχνικό άρθρο: Κατασκευή 5-κύλινδρης μηχανής από τον Ευάγγελο Πασχαλούδη. Τα καύσιμα των μηχανών GLOW, μέρος 1ο - Παρουσίαση αερομοντελιστών: Γιάννης Μινιώτης.

3ο ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2003:

 Εκδηλώσεις: Υπερατλαντική πτήση μοντέλλου από τον Maynard Hill. Αγώνες διάρκειας πτήσεως στην Θεσσαλονίκη. Επέτειος 100 χρόνων από την 1η πτήση αεροπλάνου, από τους αδελφούς Wright. Νέα Προϊόντα: Το νέο υπερ-SERVO S 5050 της FUTABA και το νέο μικροσκοπικό SERVO, δέκτης και speed controller της CIRRUS. Το νέο τριπλάνο της RIPMAX, FOKKER DR.I, του "Κόκκινου Βαρώνου" και η ιστορία του πραγματικού πιλότου και αεροπλάνου.Τεχνικές Κατασκευής: Κατασκευή CANOPY από τον Π. & Β. Δεμίρη. Παρουσίαση του "WOT" από τον Δ. Πάλλη. Τεχνικό άρθρο: Η μηχανή περιστρεφόμενου κυλίνδρου RCV. Αγώνες PYLON Q-500.. Παρουσίαση αερομοντελιστών: Γιάννης Μαδεμλής.

 4ο ΤΕΥΧΟΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2004

Εκδηλώσεις: Πανευρωπαϊκοί αγώνες SCALE στο GNAS της Αυστρίας. Αερομοντελιστικό ξενοδοχείο στην Κέρκυρα. Κοπή πίττας στην ΕΑΗΚ. AIRPLANE FUN PARK στην Αθήνα. Κοπή πίττας στην Ανάβυσσο. Νέα προϊόντα: Ο νέος ταχυφορτιστής της ROBBE, Power Peak Ultimate. Πτυσσόμενο τραπέζι και καρέκλα της GRAUPNER. Τεχνικές κατασκευής: Από τον Π.& Β. Δεμίρη: Το "σούπερ μανταλάκι", Κατασκευή φθηνών ντιζών με σπείρωμα. Τεχνικό άρθρο: Οι μπατταρίες και τα μυστικά τους-μέρος 2ο.Παρουσίαση  αερομοντελιστών: Γιώργος Μέσκο, ΕΑΘ.

  5ο ΤΕΥΧΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ  2004

Εκδηλώσεις: Η HITEC αγοράζει τη MULTIPLEX. Πανευρωπαϊκοί αγώνες F1-D στο MILLENIUM DOME, στο Λονδίνο. Κοπή πίττας της Ε.Α.Α. Παίρνει "παράταση" η Ανάβυσσος. Υπάρχουν παρεμβολές στο "90"; Το πρόγραμμα των Πανελλήνιων Αγώνων Αερομοντελισμού. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΑΘ. Εκλογές στην ΕΑΘ.  FUN-FLY ελικοπτέρων στο Λέχαιο. Αερομοντέλο στον Άρη. Νέα προϊόντα: Το "TIGER-MOTH" της RIPMAX. Τηλεκατευθυνόμενο αερόστατο. Το νέο, φτηνό ψηφιακό SERVO της HITEC. Τεχνικές κατασκευής: Εύρεση του down & right thrust της μηχανής. Κατασκευή στηριγμάτων σκελών προσγείωσης. Τεχνικό άρθρο: GREMLINS-COMBAT. Παρουσίαση αερομοντελιστών: Κοσμάς Λεϊλετζόγλου

6ο ΤΕΥΧΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2004

Εκδηλώσεις: Κοπή πίττας στο Αεροπορικό Πάρκο (Airplane Fun Park). Νέος γύρος στον εμπορικό πόλεμο Ευρώπης-ΗΠΑ. Νέο μαγαζί μοντελιστικών ειδών, του Γιάννη Κουτσούλα. Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση ΕΑΑ. Αγώνας διάρκειας πτήσεως της ΕΑΘ. Νέα προϊόντα: FUTABA T6EXA. Η μικροσκοπική R/C μηχανή της A.P. "Ο μάγος Merlin", το νέο ηλεκτρικό αερομοντέλο της GWS. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή οπής κυλινδροκεφαλής στο COWL. Tip: πως μαζεύουμε τις βίδες που χύθηκαν. Τεχνικό άρθρο: Αγωνιστικός αερομοντελισμός. Παρουσίαση αερομοντελιστών: Δημήτρης Σπυρόπουλος.

7ο ΤΕΥΧΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2004

Εκδηλώσεις: Η έκθεση ΝΕΑΤ στην Αμερική. Νέο, ιδιωτικό μοντελοδρόμιο στα Μέγαρα, του Π. Ντούνη. Ανταπόκριση από τους αγώνες ανεμοπτέρων στον Ορχομενό, 3-4 Απριλίου.Τ/Κ αερομοντέλα για έλεγχο της κυκλοφορίας στη Γερμανία. Αγώνες ελικοπτέρων στο Λέχαιο 24-25 Απριλίου. Νέα προϊόντα: Ο "αυτόματος πιλότος" της FUTABA. Τεχνικές κατασκευής: Σύνδεση ενός SERVO με διπλό ELEVATOR. Επισκευή τρύπιας δεξαμενής καυσίμου Παρουσίαση του διπλάνου PT 17-STEARMAN της KYOSHO.Τεχνικό άρθρο: Στρώσιμο 2-χρονων κινητήρων χωρίς ελατήριο.Επιλογή του 1ου μας ελικοπτέρου. Παρουσίαση αερομοντελιστών: Μιχάλης Σταματουλάκης της ΕΑΗΘ.

 

8ο ΤΕΥΧΟΣ - ΜΑΪΟΣ 2004

Εκδηλώσεις: Η έκθεση INTERMODELLBAU στο Dortmund της Γερμανίας. Προκήρυξη αγώνων PYLON από την ΕΛΑΟ. Άρχισε να λειτουργεί το νέο μοντελοδρόμιο του HOBBYBOX. Νέα προϊόντα: Αερομαχίες με υπερήχους! Τεχνικές κατασκευής: Εύρεση κέντρου βάρους πτερύγων. Τεχνικό άρθρο: Τοποθέτηση ασύρματης κάμερας σε ελικόπτερο.

 9ο ΤΕΥΧΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2004

Εκδηλώσεις: Αγώνες PYLON 22-23 Μάη στο Μελισσοχώρι Λαρίσης. Νέα προϊόντα: Το νέο ελικόπτερο με τουρμπίνα της GRAUPNER. RIPPER: Ηλεκτρικό αεροπλάνο χωρίς μπαταρίες.Τεχνικές κατασκευής: Εύρεση κέντρου βάρους διπλάνων. Τεχνικό άρθρο: Εφαρμογή μπαταρίας δέκτη σε ηλεκτροκίνητο αεροπλάνο. Indoor Flying.

 

10ο ΤΕΥΧΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2004

Εκδηλώσεις: Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ελικοπτέρων. Αγώνες ακριβείας προσγείωσης στο Ηράκλειο Κρήτης.PROJECT κατασκευής ZEPPELIN από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πάτρας. Νέα Προϊόντα: η νέα μηχανή της OS-MAX, FS-70 ULTIMATE.Τεχνικές κατασκευής: Επικάλυψη μοντέλων με υφασμάτινη φόδρα. Τεχνικό άρθρο: Οι μπαταρίες των μοντέλων, μέρος 3ο.

11ο ΤΕΥΧΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2004

Εκδηλώσεις: Νέο μοντελοδρόμιο στην Αττική (Μάνδρα). Νέα προϊόντα: μειωτήρας μίζας. Το νέο ελικόπτερο της MINIATURE AIRCRAFT. Τεχνικές κατασκευής-παρουσιάσεις μοντέλων: Το LAZY TIGER 51 (SLOW FLY MUSTANG) της THUNDER TIGER. Τεχνικό άρθρο: Τα καύσιμα των μηχανών GLOW, μέρος 2ο.

12ο ΤΕΥΧΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2004

Ειδήσεις: Η διεθνής Έκθεση της Νυρεμβέργης. Ανταπόκριση από τους πανευρωπαϊκούς αγώνες ελικοπτέρων στο  Bitbourg της Γερμανίας. Νέα προϊόντα: TORNADO BRUSHLESS MOTORS. Τεχνικές κατασκευής: Το βάψιμο των μοντέλων, μέρος 1ο. Τεχνικό άρθρο: Τα μοντέλα P.S.S.- Εισαγωγή στην κατηγορία των ακροβατικών ακριβείας.

13ο ΤΕΥΧΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2004

 Ειδήσεις: Ανταπόκριση από τους αγώνες ακροβατικών στο Βόλο, 25/26 Σεπτέμβρη. Πανελλήνιοι αγώνες SCALE στη Θεσσαλονίκη 9/10 Οκτώβρη. Ανταπόκριση από την παρουσία της ΕΑΘ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σεμινάρια ηλεκτρικών του ΟΑΜΕΛ. Σεμινάρια της ΕΑΑ στην Αθήνα. Νέα προϊόντα: οι μηχανές ΕΝΥΑ. Η νέα FUTABA T14 MZ. Τεχνικές κατασκευής: Το βάψιμο των μοντέλων μέρος 2ο. Τεχνικό άρθρο: Κατασκευή φορτιστού σταθεροποιημένου ρεύματος

14ο ΤΕΥΧΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2004

Ειδήσεις: Ανταπόκριση από τα εγκαίνια του νέου μοντελοδρομίου του Π. Ντούνη στα Μέγαρα. Αναβολή των αγώνων των ηλεκτρικών λόγω κακοκαιρίας. Αερομοντελιστικές δραστηριότητες στην Κοζάνη και Κομοτηνή. Νέα Προϊόντα: Ψύκτης μπαταριών. Νέα σειρά μοτέρ της MULTIPLEX με ενσωματωμένο ρυθμιστή στροφών. Τεχνικές κατασκευής: Το βάψιμο των μοντέλων, μέρος 3ο. Το tip του μήνα: Θήκη για την πίπα του μπουζί. Τεχνικό άρθρο: Οι μπαταρίες Λιθίου-μέρος 1ο

15ο ΤΕΥΧΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2004

Ειδήσεις: ο Ελβετός Andreas Luthi και πάλι Παγκόσμιος Πρωταθλητής SCALE. Η Αερολέσχη Χίου. Η νέα Επιτροπή Αερομοντελισμού. Παρεμβολές από κινητά τηλέφωνα. Τα αποτελέσματα των εκλογών και το νέο Δ.Σ. της ΕΛΑΟ. Νέα δεδομένα για τις εισαγωγές από Αμερική. BAZAAR στα Μέγαρα στις 26/12. Νέα Προϊόντα: Ο πολυφορτιστής TRITON. Το νέο EXTRA 330L της WORLD MODELS. Τεχνικές κατασκευής: Το βάψιμο των μοντέλων μέρος 4ο: Γράμματα και σχέδια. Τεχνικό άρθρο: Οι μπαταρίες Λιθίου, μέρος 2ο: οι μπαταρίες Λιθίου-Πολυμερούς (Li-Po)

16ο ΤΕΥΧΟΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2005

Ειδήσεις: τα μεγαλύτερα και πιο δαπανηρά μοντέλα στην Ιστορία του αερομοντελισμού (και η κακή μοίρα του ενός εξ αυτών!). Δυο νέα μοντελοδρόμια ετοιμάζονται στην αττική και ένα στην Πάτρα. Νέα Προϊόντα:   το ανεμόμετρο "Meteos-Skywatch". Το νέο ελικόπτερο "Airskipper"  από την GREEKROTORS. Τεχνικές κατασκευής:   Το βάψιμο των μοντέλων, μέρος 5ο. Τεχνικό άρθρο: Η μυστηριώδης και παντοδύναμη FAI.

17ο ΤΕΥΧΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005

Ειδήσεις: Η κοπή της πίττας της ΕΑΑ. Η κοπή της πίττας του ΟΑΜΕΛ. Έκθεση Αερομοντελισμού στην Καβάλα από τον ΟΑΚ. Παρεμβολές από κινητά τηλέφωνα. Αγώνες LIMBO στα Μέγαρα. Νέα Προϊόντα: Το "άθραυστο αερομοντέλο της U.S. AIRCORE. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή αεροσυμπιεστού. Τεχνικό άρθρο:Αερομοντελιστικές τουρμπίνες, μέρος 1ο.

 18ο ΤΕΥΧΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2005

Ειδήσεις: Ανταπόκριση από τους αγώνες LIMBO στα Μέγαρα. Νέο κατάστημα ειδών μοντελισμού στα Σεπόλια Δραστηριότητες του ΟΑΚ. Ο εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας στα μοντελοδρόμια. Διοργάνωση διασυλλογικού κυπέλλου. "Η πτήση του Φοίνικος" Νέα Προϊόντα: Τετράχρονοι κινητήρες βενζίνης. Τα καύσιμα POWERMASTER και στην Ελλάδα  Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή, μέρος 1ο. Τεχνικό άρθρο:  Κατασκευή τυπωμένου κυκλώματος.

 19ο ΤΕΥΧΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2005

Ειδήσεις: Αγώνες ηλεκτρικών στο μοντελοδρόμιο του HOBBY-BOX. Επίδειξη αερομοντελισμού από την Αερολέσχη Κομοτηνής. Πανελλήνιοι αγώνες ανεμοπτέρων στον Ορχομενό. Πανελλήνιοι αγώνες ελικοπτέρων F3C στην Θεσσαλονίκη.  Νέα Προϊόντα: Οι νέες Κινέζικες μηχανές EVOLUTION. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή, μέρος 2ο. Τεχνικό άρθρο: Οι μοντελιστικές τουρμπίνες, μέρος 2ο.

 20ο ΤΕΥΧΟΣ - ΜΑΪΟΣ 2005

Ειδήσεις: Η προώθηση της ιδέας του Αερομοντελισμού από τον Όμιλο Αερομοντελιστών Καβάλας. Αερομοντελιστική εκδήλωση από την ΕΑΗΚ. Επίδειξη Υδροπλάνων στη Λίμνη της Καστοριάς.Η διεθνής Έκθεση της Νυρεμβέργης.  Πανελλήνιοι αγώνες PYLON στο Μελισσοχώρι Λαρίσης. Ανταπόκριση από τους Πανελλήνιους αγώνες ελικοπτέρων. Νέα προϊόντα: Η 5-κύλινδρη, τετράχρονη μηχανή McKay 215 cc. Τεχνικές κατασκευής: Το BEAVER της ARC (παρουσίαση). Κατασκευή πτέρυγας. Τεχνικό άρθρο: COMBAT

 21ο ΤΕΥΧΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2005

Ειδήσεις: Δοκιμαστική λειτουργία του νέου μοντελοδρομίου στον Αγ. Στέφανο Αττικής. Το 4ο και τελευταίο μέρος του Διασυλλογικού Κυπέλλου Β. Ελλάδος. Προχωρούν οι εργασίες στο νέο μοντελοδρόμιο στην Οινόη Αττικής. Ανταπόκριση και αποτελέσματα από τους αγώνες F5GR-B. Δραστηριότητες της Αεραθλητικής Ένωσης Μαγνησίας (ΑΕΜΑ). Οι αγώνες (και ο απόηχος τους) του Διασυλλογικού Κυπέλλου Β. Ελλάδος, στο μοντελοδρόμιο της ΑΕΜΑ. Που βαδίζουν τα ηλεκτρικά αερομοντέλλα. Η RIPMAX αγόρασε την IRVINE. Νέα Προϊόντα: Η νέα OS-MAX 46 AX. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή, 4η συνέχεια: κατασκευή πτέρυγας. Τεχνικό άρθρο: 1) Κατασκευή μοντέλλου SPAD.  2) Τα μοντέλλα SPAD

22ο ΤΕΥΧΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ 2005

Ειδήσεις: Ο Gordon Nichols ξαναέφτιαξε το Β-52. Η FLAIR πτώχευσε. Αποσύρθηκε ο Γ. Ευσταθιάδης από την προσπάθεια δημιουργίας νέου μοντελοδρομίου στην Οινόη Αττικής. Η 1η Τακτική Γενική Συνέλευση και το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης Κομοτηνής. Νέο κατάστημα ειδών μοντελισμού στο Κερατσίνι. Νέα Προϊόντα: Οι νέες 1.80-άρες (30 cc) μηχανές της MAGNUM και της ASP. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή, 5η συνέχεια: Κατασκευή πτέρυγας, το κόλλημα της πτέρυγας και η δίεδρος γωνία. Τεχνικό άρθρο: το ίδιο με του προηγούμενου μηνός.

 23ο ΤΕΥΧΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2005

Ειδήσεις: Αλεπάλληλες κατηγορίες για χαμηλή ποιότητα μοντέλλων. Η 1η Τ/Κ που κατασκευάστηκε.Πανευρωπαϊκοί αγώνες CONROL-LINE στην Ουγγαρία. Μέτρια η εμφάνιση της Ελληνικής Ομάδας στους Παγκόσμιους αγώνες ελικοπτέρων, στην Ισπανία. Το rcmodelling έγινε και e-shop. Νέα Προϊόντα: Οι νέες εξατμίσεις για SCALE μοντέλλα. "The Ripper and the Slasher", τα νέα COMBAT μοντέλλα της LANIER R-C. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή- Κατασκευή  ατράκτου. Τεχνικό άρθρο: GREMLINS-COMBAT.

 24ο ΤΕΥΧΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2005

Ειδήσεις: η  FLAIR ξανάρχισε να λειτουργεί. Εκδηλώσεις στο εξωτερικό: TOP-GUN στην Αγγλία και FLORIDA JETS στην Αμερική. Τα "Red-Arrows" στην Αθήνα και οι εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας το τριήμερο 16-17-18 Σεπτεμβρίου. Ένα πιτσιρίκι κέρδισε τους παγκόσμιους αγώνες ελικοπτέρων F3-C στην Ζαμόρα της Ισπανίας! Νέα Προϊόντα: Ο νέος προσομοιωτής "Aerofly Professional Deluxe" της IPACS. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή- Κατασκευή  ατράκτου, 2ο μέρος. Τεχνικό άρθρο: το ίδιο με του προηγούμενου μηνός.

 25ο ΤΕΥΧΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2005

Ειδήσεις: Νέες μέθοδοι κατασκευής πτερύγων από την GREEKWINGS-Αναβολή των αγώνων SCALE στο Ακραίφνιο λόγω κακοκαιρίας- Το μοντελοδρόμιο του Ελληνικού- Η ιστορία της εφημερίδας με αριθμούς-Οι νέες μπατταρίες Νικελίου/Ψευδαργύρου- Διοργάνωση αγώνων COMBAT από την εφημερίδα και την GreekWings-Οι αγώνες ακροβατικών της ΕΛΑΟ-Το αλουμινιένο αεροπλάνο του Παράσχου Δεμίρη. Νέα Προϊόντα: Το S-3152, το νέο ψηφιακό SERVO της FUTABA. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή- Το τέλος της σειράς. Τεχνικό άρθρο:  Οι θυρίδες Schnürle.

 

26ο ΤΕΥΧΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2005

Ειδήσεις: Ανταπόκριση από τους αγώνες ελικοπτέρων 5-6 Νοέμβρη στο Μελισοχώρι Λαρίσης- Έκθεση Αερομοντελισμού της Αερολέσχης Κομοτηνής-Τκ κατάστημα του Στέλιου Κουτσού στο INTERNET-Βελτιωτικές εργασίες στο μοντελοδρόμιο του Π.Ντούνη στα Μέγαρα- Η δοκιμή του 1ου αλουμινιένου αεροπλάνου. Νέα Προϊόντα: Το ηλεκτρικό ελικόπτερο "Honey Bee Cool"- Τα νέα BRUSHLESS μοτέρ "Vortex-Motors"- Το ηλεκτρικό ελικόπτερο "Honey Bee Lama II" - Η νέα μηχανή SUPER TIGRE G51 RINGED. Τεχνικές κατασκευής: Μεταφορά σχεδίου στη BALSA.  Τεχνικό άρθρο:   Το ίδιο με του προηγούμενου μήνα..

 

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ        ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

Οκτώβρης         2003

Κατασκευή ακροπτερυγίων 

Νοέμβρης 2003

 Εύκολα σκέλη προσγείωσης        για χαμηλοπτέρυγα - Το αερομοντέλο "FAZER"         της SIG - Το "MARTIAN SPACESHIP"

 Δεκέμβρης 2003

 Κατασκευή CANOPY - τα        αερομοντέλα "WOT"

Ιανουάριος         2004      

Το σούπερ μανταλάκι-         Κατασκευή φθηνών ντιζών με σπείρωμα

Φεβρουάριος 2004      

Μέτρηση RIGHT και DOWN THRUST της μηχανής-         Κατασκευή στηριγμάτων σκελών        προσγείωσης

Μάρτιος 2004      

Κατασκευή τρύπας κυλινδροκεφαλής στο         COWL - Πως μαζεύουμε εύκολα τις βίδες που        χύθηκαν

Απρίλιος 2004      

         Σύνδεση ενός SERVO με διπλό ELEVATOR -Επισκευή        τρύπιας δεξαμενής καυσίμου -Τεστ του         PT-17 STEARMAN της KYOSHO

Μάϊος 2004      

Εύρεση κέντρου βάρους για όλα τα είδη        των πτερύγων μονοπλάνων

Ιούνιος         2004      

Εύρεση κέντρου βάρους διπλάνων

Ιούλιος         2004      

Επικάλυψη μοντέλων με υφασμάτινη φόδρα

Αύγουστος 2004      

Το "Lazy Tiger 51- Slow Fly Mustang" της Thunder Tiger

Σεπτέμβρης         2004      

         Το βάψιμο των μοντέλων-μέρος 1ο

Οκτώβρης 2004      

         Το βάψιμο των μοντέλων-μέρος 2ο

Νοέμβρης         2004      

Το βάψιμο των μοντέλων μέρος 3ο - Θήκη        για την πίπα του μπουζί

Δεκέμβρης         2004      

         Το βάψιμο των μοντέλων μέρος 4ο:         Γράμματα και σχέδια

Ιανουάριος         2005      

         Το βάψιμο των μοντέλων-μέρος 5ο:         Στεγανοποίηση/πλαστικοποίηση φόδρας        πριν το βάψιμο

Φεβρουάριος         2005      

Κατασκευή αεροσυμπιεστού

Μάρτιος         2005      

Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή,         μέρος 1ο

Απρίλιος 2005      

Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή,         μέρος 2ο

Μάϊος         2005      

Το BEAVER της ARC. Κατασκευή αερομοντέλλου        από την αρχή, μέρος 3ο-κατασκευή        πτέρυγας

Ιούνιος         2005      

Κτασκευή αερομοντέλλου από την αρχή -4η        συνέχεια: Κατασκευή πτερύγων

Ιούλιος         2005      

Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή- 5η        συνέχεια:  Κατασκευή πτερύγων, ένωση        των πτερύγων και δίεδρος γωνία

Αύγουστος         2005      

Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή:         Κατασκευή ατράκτου

Σεπτέμβριος         2005      

Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή:         Κατασκευή ατράκτου (συνέχεια)

Οκτώβρης         2005      

Κατασκευή αερομοντέλλου από την αρχή,         τελευταίο άρθρο

Νοέμβρης         2005      

Αντιγραφή σχεδίου στη BALSA

Διάφορα άρθρα

αλαιότερα τεχνικά άρθρα

 

1ο ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗ 2003:

Εκδηλώσεις: Αγώνες SCALE στην Θεσσαλονίκη-αγώνες PYLON στη Λάρισα -Αεροπορικό δυστύχημα με υπερελαφρό στην Πτολεμαϊδα. Νέα προϊόντα:  Τ/Κ  MULTIPLEX ROYAL EVO, χωρίς κρυστάλλους. Τεχνικές κατασκευής: Κατασκευή ακροπτερυγίων. Τεχνικό άρθρο: Οι μπατταρίες και τα μυστικά τους, μέρος 1ο. Παρουσίαση αερομοντελιστών: Παράσχος και Βασίλης Δεμίρης.

 2ο ΤΕΥΧΟΣ ΝΟΕΜΒΡΗ 2003:

ΑΓΩΝΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ        ΑΓΩΝΕΣ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ

Οι αγώνες οργανώνονται από την ΕΛΑΟ (Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία) - Επιτροπή Αερομοντελισμού

 

3-4 Απριλίου:  Πανελλήνιοι Αγώνες Ανεμοπτέρων στον Ορχομενό Βοιωτίας (κριτήριο επιλογής Εθνικής Ομάδας)

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή - SCALE 2007 (24-05-2007) Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μοντελιστικός αέρας πνέει πάνω από τη καταπράσινη πεδιάδα της Κωπαίδας. Οι εραστές του SCALE θα συναντηθούμε και φέτος στο μοντελοδρόμιο ΗΟΒΒΥ ΒΟΧ και για μια ακόμα φορά θα γιορτάσουμε το χόμπι μας, στο χώρο όπου γεννήθηκε και καθιερώθηκε αυτός ο θεσμός.