ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Η νέα FUTABA   T14 MZ

 

ο Ηλίας Σοπέογλου        μας ενημερώνει:

 

Μια πρώτη ματιά στην FUTABA  T14 MZ  (που θα κυκλοφορήσει τον  ερχόμενο Δεκέμβριο στην Αμερική):

 

 

- Σύστημα  διαμόρφωσης/κωδικοποίησης:  2048 PCM (PCM 3ης  γενεάς)

- 14 κανάλια, πομπός  και δέκτης με SYNTHESIZER συχνοτήτων, η  συχνότητα του δέκτη προγραμματίζεται  ασύρματα.

- Δέκτης με 14 κανάλια  και παρ όλα αυτά, 25% μικρότερος από τον R149DP

- 7.4 V/2200mAh   μπαταρία λιθίου στον  πομπό για 2   ώρες συνεχούς λειτουργίας

- Σύστημα διπλού  επεξεργαστή, προγραμματισμός με WINDOWS CE και  ειδικός επεξεργαστής της FUTABA για τον  έλεγχο του εκπεμπόμενου σήματος, για την  αποφυγή προβλημάτων σε περίπτωση που  μπλοκάρουν ("Crash") τα WINDOWS.

- 40% ταχύτερο frame-rate (αφορά  την ταχύτητα απόκρισης του δέκτου σε μια  απότομη αλλαγή στα STICK της τηλεκατεύθυνσης)

- Μνήμη για 30   μοντέλα, που επεκτείνεται για 100   μοντέλα με πρόσθετη FLASH MEMORY.

- MP3  PLAYER για να παίζει προ-ηχογραφημένα  μηνύματα (μέχρι 24) ή μουσική MP3, για πτήση   "freestyle μετά μουσικής" ! Η μουσική  ακούγεται από ενσωματωμένο μεγαφωνάκι ή  από ακουστικά.

- Προγραμματισμός με  μεγάλο, έγχρωμο TOUCH SCREEN DISPLAY (οθόνη "αφής")

 

Και τώρα η τιμή:

3000 $ στην Αμερική

 

(Η γραμματοσειρά είναι ειδική  για την αποφυγή εγκεφαλικών- η σημείωση  δική μας)

 

 

Μηχανές δεν είναι μόνο οι OS-MAX !

 

  Παρά τους        πολλούς και φανατικούς φίλους που        έχουν οι μηχανές OS-MAX και στη χώρα μας και        παρά το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι        είναι καλές μηχανές, αυτό δεν σημαίνει        αναγκαστικά ότι είναι οι μόνες καλές        μηχανές, ή ότι είναι οι καλύτερες        μηχανές.        

Υπάρχουν και άλλες πολύ καλές        εταιρείες και μηχανές, όπως η        εικονιζόμενη εδώ 4-χρονη ENYA R1.55.

Η ENYA είναι μια πολύ καλή Αμερικάνικη        εταιρεία, αλλά οι μηχανές της δεν        εισάγονται, απ όσο ξέρουμε, στην Ελλάδα.         Όμως την έχουμε δει μερικές -ελάχιστες-         φορές στα μοντέλλα μερικών "πεφωτισμένων"         αερομοντελιστών στα μοντελλοδρόμια.

Να πούμε εδώ ότι η ENYA είναι η μοναδική        εταιρεία στον κόσμο που καλύπτει τις        μηχανές της με καθολική εγγύηση ενός        έτους. Πράγμα που σημαίνει ότι είτε "καρφώσατε"         εσείς το αεροπλάνο κατά την προσγείωση,         είτε ο δέκτης πήρε παρεμβολή και έπεσε        το αεροπλάνο, είτε για οποιοδήποτε άλλο        λόγο,         η εταιρεία σας επισκευάζει ή σας        αντικαθιστά τη μηχανή χωρίς εσείς να        πληρώσετε δεκάρα, ούτε για        ανταλλακτικά, ούτε για εργασία!          Βρείτε μας μια μηχανή OS-MAX που να δίνει τα        ίδια πράγματα!

Επί πλέον -όπως μας πληροφορεί η        εταιρεία- οι μηχανές της στα τελευταία        στάδια κατασκευής τους είναι         χειροποίητες, όσον αφορά την επίτευξη        υψηλών ανοχών (δηλαδή ακρίβεια        κατασκευής). Τα χιτώνια με τα έμβολα        ταιριάζονται ένα-ένα με το χέρι, για        τέλεια εφαρμογή. Οι μηχανές έχουν        ειδικά, ανοξείδωτα        ρουλεμάν και χρωμιωμένα χιτώνια.

Οι μηχανές ENYA κοστίζουν (στην Ευρώπη)         λίγο ακριβότερα από τις άλλες, αλλά        πιστεύουμε ότι αξίζουν τον κόπο!        

Γ. Κ

Διάφορα άρθρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όταν πηγαίνετε για πτήση, έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή και παίρνετε φωτογραφίες από τα μοντέλα, τις πτήσεις και γενικά ότι σας αρέσει και σας κάνει εντύπωση και στείλτε το να το δημοσιεύσουμε. Αυτό μας κρατάει όλους σε επαφή. 

 

 

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας που παραδοσιακά επιστρέφουν πλέον ΟΛΟΙ οι αερομοντελιστές στα μοντελοδρόμια και στο χόμπυ τους. Έτσι αυτόν το μήνα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις, αγώνες, σεμινάρια κλπ.

 

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Στη σειρά των άρθρων μας “Το τεχνικό άρθρο του μήνα” δεν παρουσιάζουμε πάντα τεχνικά θέματα – με την αυστηρή έννοια του όρου- αλλά και άλλα -γενικότερου ενδιαφέροντος- θέματα, όπως άλλους τομείς του αερομοντελισμού, πέραν των R/C (τηλεκατευθυνομένων), τρόπους και κανόνες διεξαγωγής αγώνων κλπ.  

 

 

 

Οι μπαταρίες Λιθίου - μέρος 2ο

 

 

Οι μπαταρίες Λιθίου-Πολυμερούς (Li-Po)

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Στη σειρά των άρθρων μας “Το τεχνικό άρθρο του μήνα” δεν παρουσιάζουμε πάντα τεχνικά θέματα – με την αυστηρή έννοια του όρου- αλλά και άλλα -γενικότερου ενδιαφέροντος- θέματα, όπως άλλους τομείς του αερομοντελισμού, πέραν των R/C (τηλεκατευθυνομένων), τρόπους και κανόνες διεξαγωγής αγώνων κλπ.  

 

Τα καύσιμα των μηχανών με πυρόνημα (Glow)- μέρος 2ο

Το άρθρο αυτό είναι η συνέχεια του 1ου άρθρου με το ίδιο θέμα, που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο του 2003