ΕΛΛΗΝΙΚΑ SITE -ΛΕΣΧΕΣ

Λέσχες-όμιλοι-σωματεία:

 

Η... μητέρα των λεσχών:    ΕΛΑΟ, Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (τμήμα Αερομοντελισμού). Περιέχει όλους τους επίσημους κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων αερομοντελισμού, διαφόρων κατηγοριών, όπως επίσης και τον κανονισμό λειτουργίας του αεραθλήματος. Πολύ χρήσιμη.

 

Πρόκειται για την αερολέσχη Βόλου, που έχει και τμήμα αερομοντελισμού. Το SITE περιέχει όμως ελάχιστα πράγματα για αερομοντελισμό, ενώ φαίνεται ότι έχει να ενημερωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

 

Η πολύ ενεργός Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης, με άριστη οργάνωση. Το μοναδικό SITE που βρήκαμε ενημερωμένο με την επικαιρότητα, ελπίζουμε να συνεχίσει έτσι. Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέροντα αερομοντελιστικά άρθρα, ενώ περιέχει  forum συζητήσεων και φωτογραφίες.

Η Ένωση Αερομοντελιστών        Θεσσαλονίκης αποτελεί -για εμάς        τουλάχιστον- ένα πρότυπο λέσχης,         από άποψη οργάνωσης, δραστηριοτήτων,         ενεργητικότητας και καλών σχέσεων        μεταξύ των μελών της. Αν κάποτε γίνει η         "παλινόρθωση"  της ΕΑΑ στην        Αθήνα  ή ιδρυθεί και άλλη νέα Ένωση         (ή και Ενώσεις, γιατί όχι, πέντε        εκατομμύρια άνθρωποι είμαστε στο        λεκανοπέδιο), πιστεύουμε ότι πολλά        πράγματα από την οργάνωση και την        λειτουργία της ΕΑΘ θα πρέπει να        χρησιμοποιηθούν σαν παράδειγμα και        οδηγός.        

Η κατασκευή του μοντελλοδρομίου της        ΕΑΘ χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια        της Ένωσης το 1995 και έγινε σε        αγροτεμάχιο έκτασης περίπου 9         στρεμμάτων, που ανήκει σε ιδιώτη και        ενοικιάζεται έναντι 1.000 Euro ετησίως.         Πληροί τις προδιαγραφές της FAI για        τα μοντελλοδρόμια και διαθέτει ασφάλτινο        διάδρομο 120 μέτρα μήκος και 10 πλάτος,         επίσης τροχιόδρομους, χώρο pits και        υπόστεγα 30 τ.μ. 

Αυτή την περίοδο γίνονται ενέργειες        για εξασφάλιση γης, ώστε να μπορέσει        στο μέλλον να δημιουργηθεί ένας        καλύτερος χώρος και η ΕΑΘ να        μετακομίσει εκεί.

Η συνδρομή στην ΕΑΘ είναι 60 Euro         ετησίως, ενώ δίνεται και η δυνατότητα        χρήσης του μοντελλοδρομίου από κάποιον        που δεν είναι μέλος της ΕΑΘ έναντι 50        Euro ετησίως.

Κάθε μήνα γίνεται τακτική        συγκέντρωση των μελών, στην οποία        συνήθως συμμετέχει το 40%-50% των μελών        και όπου συζητείται η πορεία του        συλλόγου, τα  προβλήματα, οι        μελλοντικές διοργανώσεις, τεχνικά        θέματα, αλλά και οποιοδήποτε άλλο        θέμα θέσει κάποιο μέλος ή επισκέπτης. 

Η όλη συνεδρίαση γίνεται σε  ανεπίσημο και ελαφρύ κλίμα, γιατί ο        αντικειμενικός σκοπός είναι να περνούν        όλοι καλά.

Αν και η πλειοψηφία του Δ.Σ. (4 μέλη από        τα 7) έχει το δικαίωμα να πάρει        οποιαδήποτε απόφαση εκτός από το να        αλλάξει το ίδιο το Καταστατικό, εν        τούτοις θέματα τα οποία έχουν        ιδιαίτερη οικονομική βαρύτητα ή        αφορούν ένα μεγάλο κομμάτι του συνόλου,         έρχονται οπωσδήποτε προς συζήτηση στην        μηνιαία συνάντηση των μελών.

 

Τι άλλο θα μπορούσαμε να πούμε εμείς,         πέραν των ανωτέρω; Να ευχηθούμε  "και        στα δικά μας!" 

 

 

Το SITE της  Ε.Α.Α., Ένωσης Αερομοντελιστών Αθηνών, η οποία τον τελευταίο καιρό άρχισε κάπως να επανα-δραστηριοποιείται. Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία της ίδρυσης της ΕΑΑ, που όσοι δεν την ξέρετε, αξίζει να επισκεφθείτε το SITE για να την μάθετε. 

 

Ο περίφημος Όμιλος Αερομοντελιστών Μελισσοχωρίου  (Λάρισσας) -ΟΑΜΕΛ. Πολύ δραστήρια λέσχη, και καλοφτιαγμένο, με ωραία γραφικά SITE,  με εισαγωγικά  άρθρα για τον αερομοντελισμό αλλά όχι και τόσο καλά ενημερωμένο με την επικαιρότητα

 

Η σελίδα της Ένωσης Αερομονελιστών Κοζάνης, που πολύ σύντομα θα ενημερωθεί και θα αναβαθμιστεί.

 

Και να που οι πρόσκοποι (της Μαγνησίας) μας έβαλαν τα γυαλιά! Ένα SITE με διάφορες χρήσιμες κατασκευές. Για αρχάριους βέβαια, αλλά πάντως κατασκευές. Μπράβο τους!

 

Η αερολέσχη Αγρινίου, που έχει και τμήμα αερομοντελισμού. Στο SITE αναφέρονται λίγα πράγματα, τελείως εισαγωγικά για τον αερομοντελισμό. Η τελευταία ενημέρωση σε αερομοντελιστικά θέματα, αφορά τους αγώνες SCALE του 2001, που έγιναν στο Αγρίνιο.

 

 

To SITE της δραστήριας Ένωσης Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης. Ένα ωραίο SITE, με τις δραστηριότητες της Ένωσης, την ιστορία της ίδρυσης της και του μοναδικού μοντελοδρομίου της , ωραίες φωτογραφίες από μοντέλα και τεχνικά άρθρα.

 

Ελληνικά SITE αερομοντελισμού:

 

Νέο, ελικοπτερικό SITE του Θοδωρή Κανελλόπουλουάψογο αισθητικά και ιδιαίτερα περιεκτικό, με σελίδες για αρχαρίους, νέα προϊόντα, παρουσιάσεις μοντέλλων κ.ά.  Πολύ καλό.

 

Το καλύτερο -πιστεύουμε- και πιο περιεκτικό Ελληνικό SITE αυτή τη στιγμή στο INTERNET,του Κώστα Μουρατίδη (Ηλεκτρολόγου Μηχανικού), καλύπτει όχι μόνο τα εισαγωγικά θέματα του αερομοντελισμού, αλλά και πιο προχωρημένα. Αν δεν ήταν  "στατικό" (δηλαδή δεν ανανεώνεται με την επικαιρότητα),  πιστεύω δεν θα χρειαζόταν να δημιουργήσουμε εμείς  την αερομοντελιστική εφημερίδα!

 

Αξιόλογη  προσπάθεια του Κώστα Κωστόπουλου, που όμως δεν προχώρησε ιδιαίτερα  γιατί δεν βρήκε αρωγούς. Οι περισσότερες σελίδες είναι υπό κατασκευή, έχει όμως διάφορα χρήσιμα  Links. Τον Οκτώβρη 2003 άρχισε να λειτουργεί  και η σελίδα του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ με ένα  άρθρο για μοντέλα  free-flight του Γιώργου Κανδυλάκη.

 

Νέο ελικοπτερικό SITE του Αντώνη Κώνστα, που ασχολείται αποκλειστικά με την αγωνιστική κατηγορία F3C στην Ελλάδα. Πολύ ωραίο αισθητικά, με πληροφορίες, φωτογραφίες και εντυπωσιακά VIDEO.

 

Forum συζητήσεων  μεταξύ των Ελλήνων αερομοντελιστών, στο INTERNET.

 

Αερομοντελιστικό SITE του Πάνου Λουμπαρδέα, συμπατριώτη μας που ζει μόνιμα στην Ολλανδία. Πολύ καλό αισθητικά, με ωραίες φωτογραφίες από τα (40!) αεροπλάνα που έχει φτιάξει ο φίλος μας και σύντομες πληροφορίες γι αυτά. Αξίζει να το επισκεφθείτε.

 

Άκρως επιμελημένο και ενημερωμένο SITE του Θοδωρή Κανελλόπουλου για ελικόπτερα και αυτοκίνητα με φωτογραφίες από δρώμενα, παρουσιάσεις και τεστ μοντέλλων, θεωρία κλπ. 

 

Μοντελιστικό SITE των αδελφών Α.&  Β. Κατσάρη, με FORUM συζητήσεων, παρουσιάσεις μοντέλων της GREAT PLANES και -μελλοντικά- πωλήσεις ειδών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Ένα ωραίο αερομοντελιστικό SITE του Χάρη Χαλαμπαλάκη, με τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες κλπ. στην Κρήτη, καθώς επίσης με παρουσιάσεις αερομοντελιστών, φωτογραφίες κλπ.

 

Πολύ καλό και αισθητικά άψογο Ελληνικό SITE για ελικόπτερα (στην Αγγλική γλώσσα όμως, δεν ξέρουμε γιατί).

 

Πολύ καλή δουλειά στα εισαγωγικά θέματα του αερομοντελισμού, θεωρία πτήσεως κλπ., από το ΗΟΒΒΥ-ΒΟΧ. Σύντομα -απ ότι μας είπε ο κ.Κώστας Μπούρμπουλας- η σελίδα αυτή θα είναι προσπελάσιμη μέσα από το SITE του ΗΟΒΒΥ-ΒΟΧ.

 

Πρόβλεψη του καιρού:

 

Η πρόγνωση του καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Πρόγνωση μέχρι 2 ημέρες, για άνεμο θερμοκρασία κλπ. σε πολλές πόλεις της Ελλάδος

 

Πρόκειται για το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, που κάνει πρόβλεψη μέχρι 3 ημέρες, για αέρα, βροχή, σύννεφα, θερμοκρασία, χιόνι, τα πάντα! Όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο, μας έχει "κρεμάσει" αρκετές φορές (και στο σκι και στον αερομοντελισμό!).

 

Εντάξει! - Αυτό το SITE δεν είναι και τόσο...Ελληνικό, αλλά δεν ξέραμε που αλλού να το κατατάξουμε. Πρόκειται  για την Αμερικάνικη Αεροπορία στην Ευρώπη, με πρόβλεψη του καιρού (χάρτης βαρομετρικών συστημάτων) για 5 ημέρες και είναι από τα  πιο αξιόπιστα  SITE που έχουμε βρει εμείς τουλάχιστον.

 

Να μας συγχωρείτε και πάλι, ούτε αυτό το SITE είναι Ελληνικό είναι όμως πολύ αξιόπιστο. Τι να κάνουμε που τα καλύτερα SITE για τον καιρό είναι ξένα; (όχι, το "a" μετά το www, δεν είναι λάθος!)

SITE για τους ανέμους, με πρόβλεψη για πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και ειδικά για την Ανάβυσσο, κάτι που ενδιαφέρει πολλούς αερομοντελιστές.

Το τσεκάραμε και οι προβλέψεις του είναι ακριβείς, ειδικά (όπως είναι φυσικό με τον καιρό) οι πιο βραχύχρονες.

 

 

 Εάν κάποιος φίλος μοντελιστής έχει βρει κάποιο καλό SITE για τον καιρό, ας μας το στείλει με e-mail, για να το γνωστοποιήσουμε στους αναγνώστες.

Διάφορα άρθρα

Combat

Η κατασκευή της κορδέλλας (03-04-2007) Για να σπάσουμε λίγο τη μονοτονία της ενημέρωσης των αναγνωστών με τα δρώμενα στις ξένες χώρες σχετικά με το COMBAT, τους κανονισμούς κλπ, σήμερα θα δώσουμε πρακτικές οδηγίες για την κατασκευή της κορδέλλας COMBAT.

Τεχνικό άρθρο

Στη σειρά των άρθρων μας “Το τεχνικό άρθρο του μήνα” δεν παρουσιάζουμε πάντα τεχνικά θέματα – με την αυστηρή έννοια του όρου- αλλά και άλλα -γενικότερου ενδιαφέροντος- θέματα, όπως άλλους τομείς του αερομοντελισμού, πέραν των R/C (τηλεκατευθυνομένων), τρόπους και κανόνες διεξαγωγής αγώνων κλπ.  

 

Μοντελιστικές τουρμπίνες

Το (μακρυνό) όνειρο κάθε αερομοντελιστή!

 

Μέρος 1ο

 

  Λίγα λόγια για την ιστορία: 

Ειδήσεις

ΑΓΩΝΕΣ LIMBO KYRIAKH 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. (01-02-06) Το μοντελοδρόμιο του Πέτρου Ντούνη “DOUNIS-AIRFIELD” διοργανώνει αγώνες LIMBO (πέρασμα κάτω από κορδέλλα) την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στα Μέγαρα...