Ελληνικά SITE-Λέσχες

Λέσχες-όμιλοι-σωματεία:

 

 

Το καινούργιο SITE της  Αερολέσχης Κομοτηνής, που επανιδρύθηκε πρόσφατα, αλλά έχει ήδη αναπτύξει πολύ σημαντική δραστηριότητα στο χώρο του αερομοντελισμού. Μια πολύ καλή προσπάθεια. Περιέχει ειδήσεις, φωτογραφίες, VIDEOs, LINKS και τεχνικά άρθρα.

 

Η Αεραθλητική Ομοσπονδία Κύπρου. Ένα ωραίο και ενημερωτικό SITE στην Αγγλική γλώσσα. Η Ομοσπονδία αναλαμβάνει συχνά την οργάνωση διεθνών αθλητικών συναντήσεων.

 

Η  δραστήρια Ένωση Αερομοντελιστών Θεσσαλονίκης, με πολύ καλή οργάνωση. Ένα  SITE αρκετά  ενημερωμένο με την επικαιρότητα.. Παρουσιάζει επίσης ενδιαφέροντα αερομοντελιστικά άρθρα, ενώ περιέχει  forum συζητήσεων και φωτογραφίες.

 

 ΕΛΑΟ, Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία  , δευτεροβάθμιο αεραθλητικό σωματείο (ομοσπονδία) με μέλη πολλά αεραθλητικά σωματεία. Αφορά όλα τα αεραθλήματα, ένα εκ των οποίων είναι και ο αερομοντελισμός, για το οποίο υπάρχει αρμόδια επιτροπή. Περιέχει  κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων αερομοντελισμού διαφόρων κατηγοριών, όπως επίσης και τον κανονισμό λειτουργίας του αεραθλήματος. 

 

Το SITE της  Ε.Α.Α., Ένωσης Αερομοντελιστών Αθηνών, η οποία τον τελευταίο καιρό άρχισε κάπως να επανα-δραστηριοποιείται. Ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία της ίδρυσης της ΕΑΑ, που όσοι δεν την ξέρετε, αξίζει να επισκεφθείτε το SITE για να την μάθετε. 

 

Το ανανεωμένο SITE του δραστήριου  Ομίλου Αερομοντελιστών Μελισσοχωρίου  (Λάρισας) -ΟΑΜΕΛ, με τις δραστηριότητες του Ομίλου.

 

Το SITE της Αερολέσχης Αυλίδος, με φωτογραφίες, ειδήσεις, τον καιρό, χρήσιμα  LINKS και βιβλίο για την γνώμη σας!

 

Η σελίδα της Ένωσης Αερομοντελιστών Κοζάνης που βρίσκεται σε φάση αναβάθμισης.

 

Το SITE της Λέσχης  Αερομοντελισμού Λευκωσίας Κύπρου. Η Λέσχη  έχει 98 μέλη, δικό της μοντελοδρόμιο και η συνδρομή είναι μόνο 35 Κυπριακές Λίρες το χρόνο, δηλαδή περίπου 20.000 δρχ. Η Λέσχη οργανώνει συχνά Παγκόσμιους Αγώνες Αερομοντελισμού, σε συνεργασία με την Αεραθλητική Ομοσπονδία Κύπρου].

 

Το SITE των αεροπροσκόπων Μαγνησίας με χρήσιμες πληροφορίες για την κατασκευή αερομοντέλλων και σχέδια για πρακτικές κατασκευές! Μπράβο στους αεροπροσκόπους Μαγνησίας!

 

Η αερολέσχη Αγρινίου, που έχει και τμήμα αερομοντελισμού. Στο SITE αναφέρονται λίγα εισαγωγικά πράγματα  για τον αερομοντελισμό. Η τελευταία ενημέρωση σε αερομοντελιστικά θέματα, αφορά τους αγώνες SCALE του 2001, που έγιναν στο Αγρίνιο.

 

To SITE της δραστήριας Ένωσης Αερομοντελιστών Ηρακλείου Κρήτης. Ένα ωραίο SITE, με τις δραστηριότητες της Ένωσης, την ιστορία της ίδρυσης της και του όμορφου μοντελοδρομίου της , ωραίες φωτογραφίες από μοντέλα και τεχνικά άρθρα.

 Ελληνικά SITE αερομοντελισμού

Αερομοντελιστικό SITE με ωραίες φωτογραφίες και VIDEO, του Παναγιώτη Παναγιωτάκου και του (άτυπου ακόμα) AEGEAN MODEL CLUB!   Το SITE είναι προς το παρόν στην Αγγλική γλώσσα, ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει και Ελληνική έκδοση. 

 

Νέο, ελικοπτερικό SITE του Θοδωρή Κανελλόπουλουάψογο αισθητικά και ιδιαίτερα περιεκτικό, με σελίδες για αρχαρίους, νέα προϊόντα, παρουσιάσεις μοντέλλων κ.ά.  Πολύ καλό.

 

Το καλύτερο -πιστεύουμε- και πιο περιεκτικό Ελληνικό SITE αυτή τη στιγμή στο INTERNET,του Κώστα Μουρατίδη (Ηλεκτρολόγου Μηχανικού), καλύπτει όχι μόνο τα εισαγωγικά θέματα του αερομοντελισμού, αλλά και πιο προχωρημένα.

 

Αξιόλογη  προσπάθεια του Κώστα Κωστόπουλου, που όμως δεν προχώρησε ιδιαίτερα  γιατί δεν βρήκε αρωγούς. Οι περισσότερες σελίδες είναι υπό κατασκευή, έχει όμως διάφορα χρήσιμα  Links. Τον Οκτώβρη 2003 άρχισε να λειτουργεί  και η σελίδα του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ με ένα  άρθρο για μοντέλα  free-flight του Γιώργου Κανδυλάκη.

Νέο ελικοπτερικό SITE του Αντώνη Κώνστα, που ασχολείται αποκλειστικά με την αγωνιστική κατηγορία F3C στην Ελλάδα. Πολύ ωραίο αισθητικά, με πληροφορίες, φωτογραφίες και εντυπωσιακά VIDEO.

 

Αερομοντελιστικό SITE του Πάνου Λουμπαρδέα, συμπατριώτη μας που ζει μόνιμα στην Ολλανδία. Πολύ καλό αισθητικά, με ωραίες φωτογραφίες από τα (40!) αεροπλάνα που έχει φτιάξει ο φίλος μας και σύντομες πληροφορίες γι αυτά. Αξίζει να το επισκεφθείτε.

 

Άκρως επιμελημένο και ενημερωμένο SITE του Θοδωρή Κανελλόπουλου για ελικόπτερα και αυτοκίνητα με φωτογραφίες από δρώμενα, παρουσιάσεις και τεστ μοντέλλων, θεωρία κλπ. 

 

Μοντελιστικό SITE των αδελφών Α.&  Β. Κατσάρη, με FORUM συζητήσεων, παρουσιάσεις μοντέλων της GREAT PLANES και -μελλοντικά- πωλήσεις ειδών μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Ένα ωραίο αερομοντελιστικό SITE του Χάρη Χαλαμπαλάκη, με τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες κλπ. στην Κρήτη, καθώς επίσης με παρουσιάσεις αερομοντελιστών, φωτογραφίες κλπ.

 

Πολύ καλή δουλειά στα εισαγωγικά θέματα του αερομοντελισμού, θεωρία πτήσεως κλπ., από το ΗΟΒΒΥ-ΒΟΧ. Σύντομα -απ ότι μας είπε ο Κώστας Μπούρμπουλας- η σελίδα αυτή θα είναι προσπελάσιμη μέσα από το SITE του ΗΟΒΒΥ-ΒΟΧ.

 

 Forum συζητήσεων στο INTERNET

Το νέο FORUM  συζητήσεων του Κώστα Κωστόπουλου.

 

Το "επίσημο" FORUM συζητήσεων της Αερομοντελιστικής Εφημερίδας

 

Forum συζητήσεων αερομοντελιστών των αδελφών Α. & Β. Κατσάρη

 

Forum συζηήσεων αερομοντελιστών (κυρίως για ελικόπτερα) του Θοδωρή Κανελλόπουλου

 

Πρόβλεψη του καιρού:

 

Η πρόγνωση του καιρού από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Πρόγνωση μέχρι 2 ημέρες, για άνεμο θερμοκρασία κλπ. σε πολλές πόλεις της Ελλάδος.

 

Πρόκειται πάλι για την ιστοσελίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου, εξειδικευμένη όμως για τους ανέμους. Μπορούμε να κάνουμε ZOOM και να δούμε όποιο μέρος της Ελλάδας θέλουμε, ενώ χρησιμοποιώντας το βελάκι του χρόνου βλέπουμε πως μεταβάλλονται οι άνεμοι ανά 8-ωρο, κατά διεύθυνση και ένταση.

Πολύ χρήσιμο.

 

Πρόκειται για το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, που κάνει πρόβλεψη μέχρι 3 ημέρες, για αέρα, βροχή, σύννεφα, θερμοκρασία, χιόνι, τα πάντα! Όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο, μας έχει "κρεμάσει" αρκετές φορές (και στο σκι και στον αερομοντελισμό!).

 

Εντάξει! - Αυτό το SITE δεν είναι και τόσο...Ελληνικό, αλλά δεν ξέραμε που αλλού να το κατατάξουμε. Πρόκειται  για την Αμερικάνικη Αεροπορία στην Ευρώπη, με πρόβλεψη του καιρού (χάρτης βαρομετρικών συστημάτων) για 5 ημέρες και είναι από τα  πιο αξιόπιστα  SITE που έχουμε βρει εμείς τουλάχιστον.

 

Να μας συγχωρείτε και πάλι, ούτε αυτό το SITE είναι Ελληνικό είναι όμως πολύ αξιόπιστο. Τι να κάνουμε που τα καλύτερα SITE για τον καιρό είναι ξένα; (όχι, το "a" μετά το www, δεν είναι λάθος!)

 

SITE για τους ανέμους, με πρόβλεψη για πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και ειδικά για την Ανάβυσσο, κάτι που ενδιαφέρει πολλούς αερομοντελιστές.

Το τσεκάραμε και οι προβλέψεις του είναι ακριβείς, ειδικά (όπως είναι φυσικό με τον καιρό) οι πιο βραχύχρονες.

 

 

 Εάν κάποιος φίλος μοντελιστής έχει βρει κάποιο καλό SITE για τον καιρό, ας μας το στείλει με e-mail, για να το γνωστοποιήσουμε στους αναγνώστες

Διάφορα άρθρα

Αγγελίες

Οι αγγελίες παραμένουν για δημοσίευση  ένα εξάμηνο. Όποιος όμως φίλος επιθυμεί, δεν έχει παρά να μας στείλει ένα e-mail για να ανανεώσουμε τη δημοσίευση της αγγελίας του. Παρακαλούμε στέλνετε ξεχωριστά το κείμενο της αγγελίας (σε όποια μορφή θέλετε) και ξεχωριστά τις φωτογραφίες, σε μορφή αρχείων  .jpg

 

 

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ο Γιάννης        Κουτσούλας  (greekrotors) μας ενημερώνει:

 

 

Νέο        Ελικόπτερο από την MINIATURE         AIRCRAFT:                          

SPECTRA         – G 3D Gas Helicopter

Το        γνωστό X-CELL FURY τώρα με      βενζινοκινητήρα

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Μια ματιά στον δρόμο των ρευμάτων της μπαταρίας μέσα στο αεροπλάνο Η μέτρηση ρεύματος της κατανάλωσης του δικτυώματος των servo στο αεροπλάνο έχει μεγάλη σημασία για την μπαταρία που χρησιμοποιήται και ο λόγος είναι εμφανής. Υποθέτουμε όμως ότι όλα είναι καλώς υπολογισμένα και δεν χρειάζεται να μετρήσουμε το ρεύμα κατανάλωσης...