Ειδήσεις

Οι δραστηριότητες του Ομίλου Αερομοντελιστών Καβάλας!

 

      μας      ενημερώνει ο Πρόεδρος του ΟΑΚ κ.       Δημήτρης Κατσούλης

 

Αγαπητοί φίλοι

Με σύμμαχο τον καλό καιρό το μοντελοδρόμιο γέμισε απο μοντελιστές και γνώριμους ήχους (κινητήρες να δοκιμάζονται, επιφωνήματα του τύπου "πάλι το μπούκωσες?")  μοντέλλα να γεμίζουν τον εναέριο χώρο πάνω από το μοντελοδρόμιο και το κυριότερο καλή παρέα με αγαπητούς φίλους!

Τον ρόλο του TRAFFIC CONTROLLER !!! τον είχαν εξ ανάγκης και εκ περιτροπής ο Δημήτρης Κατσούλης και ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τα παλαιότερα μέλη του Ομίλου.

 

   
Ο Γιάννης Ηλιόπουλος ετοιμάζει        το πολύ καλό εκπαιδευτικό "WORLDSTAR"         με μηχανή SUPER TIGRE 46 Ο Πρόδρομος Χριστοφορίδης        κάνει τις τελευταίες ρυθμίσεις πριν        από την πτήση στο "CHIPMUNK" με μηχανή         SAITO .56

 

 

   

Το FUNTANA S-90 σε πτήση!

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος με το        πολύ ωραίο SCALE αεροπλάνο T28 και μηχανή 23        cc βενζίνη !

 

 

    Αναμονή λόγω εναέριου TRAFFIC !

Καλές πτήσεις σε όλους

Από την πλούσια!! σε αεροδρόμια πάσης φύσεως και μεγέθους Καβάλα (Συνολικά 5)

Για τον Ο.Α Κ

Κατσούλης Δημήτριος

[Δεν αντέχουμε τον πειρασμό να κάνουμε και εμείς ένα σχόλιο στην ανταπόκριση του φίλου αερομοντελιστή Δημήτρη Κατσούλη: Στα προηγούμενα, ο τονισμός "καλή παρέα με αγαπητούς φίλους"  ήταν δικός μας! Νομίζουμε ότι ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΣΗ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ! Υπάρχει τίποτα καλύτερο να θέλουμε στη ζωή; !]

Πρόσθετες πληροφορίες για την επικείμενη επίδειξη Υδροπλάνων στην Καστοριά!

Όπως μας ενημερώνουν οι φίλοι μας από την Ένωση Αερομοντελιστών Καστοριάς, η εκδήλωση θα είναι  "συνάντηση"(floating arround)  και όχι  αγώνας, καθώς τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επίσημοι κανονισμοί και εξ άλλου είναι λίγοι εκείνοι που διαθέτουν γνήσια υδροπλάνα (συνήθως Scale) και  όσοι θέλουν να χαρούν την ομορφιά των υδροπλάνων προσαρμόζουν πλωτήρες σε κάθε είδος διαθέσιμου μοντέλου.

Παρόλα αυτά κάθε χρόνο διαπιστώνεται  ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για υδροπλάνα και υπάρχει η σκέψη  να θεσπισθεί ένα είδος βραβείου για την καλύτερη εμφάνιση (τόσο του μοντέλου όσο και των πτήσεών του, ακρίβεια προσθαλάσσωσης κλπ.) ώστε να διατηρηθεί το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Στην Καστοριά έχουν γίνει  4 συναντήσεις υδροπλάνων τα τελευταία χρόνια και  την εκδήλωση αυτή αγκαλιάζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Οι 2 συναντήσεις έγιναν στην περιοχή του Δήμου Μακεδνών (παραλίμνιο χωριό) και οι δύο στον Δήμο Καστοριάς. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε η στήριξη των Δημάρχων καθώς ο στόχος είναι  η ανάπτυξη γενικά του υδρομοντελισμού στην λίμνη.

Ίσως η Καστοριά να είναι λίγο μακριά, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι σήμερα προσπαθούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και σε κάποια εκδρομή μπορούν να φέρουν τα μοντέλα τους στη Λίμνη. Είναι πολλά τα σημεία που προσφέρονται άριστα, για κάθε είδους υδρομοντελισμό.

Σε λίγες μέρες η Ε.Α.Κ. θα μας στείλει  στοιχεία για το μοντελοδρόμιο που έχει τώρα  και για το δεύτερο που ετοιμάζει,  και με την ευκαιρία  θα μας ενημερώσει για την  μοντελιστική δραστηριότητα όλης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

 

Η εφημερίδα      μας μας θα ήθελε να δώσει συγχαρητήρια      στους πρωτοπόρους και διορατικούς      Δημάρχους, κ.       Δημήτρη Παπουλίδη,       Δήμαρχο Καστοριάς και  κ.       Κώστα Πετσάλνικο,       Δήμαρχο Μακεδνών.

 

Λίγο παρακάτω, σε αυτήν την σελίδα, μπορείτε να δείτε και άλλες πληροφορίες για την πρωτότυπη αυτή διοργάνωση και να αποφασίσετε μια ωραία εκδρομή το Σαββατοκύριακο του Θωμά, για να χαρείτε τόσο τις ομορφιές του τόπου, όσο και την ωραία αερομοντελιστική εκδήλωση.

 

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού

ακολουθεί η ανακοίνωση της Λέσχης Αερομοντελιστών Λευκωσίας Κύπρου - ΛΕ.Α.ΛΕ.

 

 

ΛΕ.Α.ΛΕ.

 ΛΕΣΧΗ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 

 

NICOSIA AEROMODELLING CLUB

Τ.Θ. 28897, 2083 Λευκωσία

P.O.Box 28897, 2083 Nicosia

 

 Λευκωσία  28/3/2005

 

Αγαπητά Μέλη

 ΘΕΜΑ:     ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ 2004-5 (2ος ΓΥΡΟΣ ΛΕΜΕΣΟΣ)

Η Αερολέσχη Λεμεσού διοργανώνει το 2ο αγώνα του πρωταθλήματος στις 9-10-/4/2005 στο μοντελλοδρόμιο του Lady’s Mile.

Οι κατηγορίες των αγώνων θα είναι οι ακόλουθες:

ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ: F3A BASIC, F3A SPORTMAN, F3A MASTERS, F3A FAI.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ: F3C CYP, F3C SPORT, F3C FAI.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ: F4C SCALE

 Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τους κανονισμούς της FAI και της ΕΑΚ (Ένωση Αερομοντελιστών Κύπρου). Σε κάθε κατηγορία θα γίνουν 3 γύροι εκτός της κατηγορίας FAI που είναι 4 γύροι.

Το δικαίωμα συμμετοχής θα κυμανθεί μεταξύ 10-15 ΛΚ.

Των αγώνων θα προηγηθεί τεχνικός έλεγχος και έλεγχος συχνοτήτων.

 Παρακαλούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στις πιο πάνω κατηγορίες, συμπληρώσουν το συνημμένο έντυπο και το αποστείλουν  αργότερο μέχρι τις 4/4/2005. Τυχόν παράληψη σας να γίνει έγκαιρα η αποστολή του εντύπου συνεπάγει την μη συμμετοχή σας στους πιο πάνω αγώνες. Τονίζεται η ανάγκη καθολικής συμμετοχής του σωματείου μας για εξασφάλιση της πρώτης θέσης στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα.

 Για το ΔΣ

 

Πάρις        Χριστοδουλίδης Κώστας        Πασχάλης
Πρόεδρος         Γραμματέας

 

Νέα (για την εφημερίδα) εταιρεία εισαγωγής ειδών αερομοντελισμού

 

CREATIVE HOBBY - Νισκόπουλος Χρήστος      

 Εταιρεία        που εισάγει και προμηθεύει στην        Ελληνική αγορά τα μοντέλα και τα        αξεσουάρ των  HANGAR        9, HOBBY         ZONE,         PARK         ZONE        &  E-flite.

Επίσης        εισάγονται προϊόντα και αξεσουάρ        γνωστών εταιριών που αφορούν τα         SLOT         CAR        (αυτοκινητόδρομοι).

Πώληση        μόνο χονδρική.

Τηλ./Fax.        210- 61.35.518

Κιν.:         6977- 20.45.30

 

Ανακοίνωση του ΟΑΜΕΛ για τους προσεχείς αγώνες PYLON , 14-15 Μαίου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΜΕΛ

        Ο Όμιλος μας θα ήθελε να κάνει        γνωστό  πως για τους αγώνες PYLON        Q500 που θα γίνουν στο        μοντελοδρόμιο μας (Μελισσοχώρι Λαρίσης)         στις 14         -15 Μαίου 2005,         στην προσπάθεια του να προσελκύσει νέο        κόσμο στην κατηγορία αυτή, θα        απονείμει κύπελλο στον πρώτο (σε        κατάταξη) αθλητή, ο οποίος θα        συμμετάσχει για πρώτη        φορά στον αγώνα με αεροπλάνο        προδιαγραφών Q500 και κινητήρα ο οποίος        δεν θα θεωρείται RACING όπως NELSON JETT κλπ..      
                 

Όποιος ενδιαφέρεται για την παραπάνω        κατηγορία (σχέδια αεροπλάνων -κανονισμούς          κλπ.) ας επικοινωνήσει με το email μου.      

Επίσης θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε        στους αναγνώστες,  πως στην        προσπάθεια του Ομίλου για την  όσο το        δυνατόν καλύτερη διοργάνωση, μία        εβδομάδα πριν τους αγώνες θα γίνει        σεμινάριο κριτών PYLON,  έτσι ώστε να        καταφέρουμε οι κριτές να μην είναι από        σωματεία αθλητών και να αποφύγουμε τις        ενστάσεις - εντάσεις.        

Για το Δ.Σ. του ΟΑΜΕΛ

Παντελής Νταναβάρας  

 

 

"SilverWings"- Η εταιρεία που κατασκευάζει μοντέλλα από...ασήμι!

Στην κυριολεξία όμως!   Η εταιρεία ανήκει στον φίλο αερομοντελιστή ΓιώργοΚαραμπακάκη  και κατασκευάζει πανέμορφα διακοσμητικά μοντέλλα αεροπλάνων από ασήμι! 

Επισκεφθείτε το SITE της εταιρείας για να ενημερωθείτε

 

 Πανελλήνιοι αγώνες ανεμοπτέρων F3 J το Σαββατοκύριακο 9-10 Απρίλη στον Ορχομενό- το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΑΟ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Αρ.Πρωτ. 81/2005           Αθήνα, 16 Μαρτίου 2005

ΠΡΟΣ  :    Όλα τα Αεραθλητικά Σωματεία με τμήμα Αερομοντελισμού

ΘΕΜΑ:     Ενημερωτικό Δελτίο Πανελληνίων Αγώνων Αερομοντελισμού

Κύριοι,

Σε συνέχεια της Γενικής Προκήρυξης Αγώνων Αγωνιστικής Περιόδου 2005, (έγγραφο μας 079/09-03-05), θα βρείτε επισυναπτόμενο το ενημερωτικό δελτίο για τους αγώνες αερομοντελισμού στην κατηγορία F3J (Τηλεκατευθυνόμενα ανεμόπτερα).

Η εκδήλωση προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων σύμφωνα με την αγωνιστική τους συμμετοχή στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΕΛΑΟ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΑΟ 

Σαβράμης Ευάγγελος

Πρόεδρος

Παπαδόπουλος Αντώνης

Γεν. Γραμματέας

Διάφορα άρθρα

Κάτι φαίνεται να κινείται στο χώρο του αερομοντελισμού!

Αν      αναλογισθεί      κανείς που      βρισκόμασταν      ακριβώς ένα      χρόνο πριν,       τότε θα πρέπει      να ομολογήσει      ότι στο      διάστημα που      πέρασε έγιναν      μερικά πολύ      σημαντικά      βήματα:

Τεχνικό άρθρο

Στη σειρά των άρθρων μας “Το τεχνικό άρθρο του μήνα” δεν παρουσιάζουμε πάντα τεχνικά θέματα – με την αυστηρή έννοια του όρου- αλλά και άλλα -γενικότερου ενδιαφέροντος- θέματα, όπως άλλους τομείς του αερομοντελισμού, πέραν των R/C (τηλεκατευθυνομένων), τρόπους και κανόνες διεξαγωγής αγώνων κλπ.  

 

 

Τα BPL (Broadband Power Lines)

και πόσο κινδυνεύουν τα αεροπλανάκια μας από αυτά!