Ειδήσεις

Σημαντική δημοσιότητα στο χόμπυ μας με πρωτοβουλία της Αερολέσχης Κομοτηνής

Μας ενημερώνει ο Πρόεδρος της Αερολέσχης κ. Γ. Τοκαλατσίδης

 

 

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ        ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Καλημέρα σε όλους        
         
Σήμερα η εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ" στο          φύλλο 31.10.2005 (απογευματινή) μας έχει          αφιερώσει αρκετό χώρο για  την          συνέντευξη που έδωσα στον Γρηγόρη          Σεμπελίδη.        
Θεωρώ το βήμα σημαντικό για την          προώθηση του Αεραθλητισμού γενικά          στην Περιοχή μας.        
         
Το άρθρο φαίνεται και στην πρώτη          σελίδα του ηλεκτρονικού της  αλλά          και όσοι αγοράσετε σήμερα την          εφημερίδα Χρόνος.        
Το ίδιο άρθρο το έχει και το μεγάλο           Portal της Θράκης      
         
Τους Ευχαριστούμε.        

 

 

Οι πρόσφατες βελτιωτικές εργασίες στο μοντελοδρόμιο του Πέτρου Ντούνη "Dounis Airfield" στα Μέγαρα

Νέος μεγάλος  διάδρομος με προσανατολισμό Ανατολής-Δύσης, κατασκευάστηκε στο μοντελοδρόμιο του κ. Πέτρου Ντούνη και κατ αυτόν τον τρόπο είναι το 1ο μοντελοδρόμιο στην Ελλάδα που διαθέτει 2 ασφάλτινους διαδρόμους, κατάλληλους για όλες τις καιρικές συνθήκες!

 

   
Κυριολεκτικά "παντός        καιρού" έγινε το μοντελοδρόμιο του        Πέτρου Ντούνη στα Μέγαρα, αφού ο ένας        διάδρομος έχει προσανατολισμό Βορρά-Νότου        και ο άλλος, Ανατολής-Δύσης. Ο διάδρομος        Βορρά-Νότου έχει μήκος 250 m και πλάτος 12        m, ενώ ο Ανατολής-Δύσης έχει μήκος 190 m         και πλάτος επίσης 12 m. Και οι δυο        διάδρομοι είναιασφαλτοστρωμένοι.        

Στις φωτογραφίες φαίνεται ο (αχανής)         νέος διάδρομος.

 

Εκτός από αυτό όμως, το μοντελοδρόμιο εφοδιάστηκε με ένα υπερσύγχρονο, ευρύχωρο οίκημα τύπου ISOBOX, με άριστη ποιότητα κατασκευής και όλες τις ανέσεις στο εσωτερικό: Αίθουσα με τραπεζάκια και καρέκλες για να κάθονται οι αερομοντελιστές, κουζίνα με ψυγείο και ηλεκτρική κουζίνα, νεροχύτη κλπ. (στην οποία λειτουργεί και "καντίνα" με σάντουϊτς, αναψυκτικά και καφέδες τα Σαββατοκύριακα) και δύο τουαλέττες, μια αντρική και μια γυναικεία, με νιπτήρες, καθρέφτες κλπ.!

Είναι, ομολογουμένως, άρτια εξοπλισμένο!

 

   
Το εντευκτήριο του        μοντελοδρομίου "DOUNIS-AIRFIELD". Μεγάλο        και άρτια εξοπλισμένο. Το "σαλόνι" του        εντευκτηρίου. Άνετος χώρος. Στο βάθος        φαίνονται οι δυο τουλέττες, αντρική και        γυναικεία, όπως και είναι το σωστό.

 

Όπως μας πληροφόρησε ο Πέτρος Ντούνης, σύντομα το εντευκτήριο θα εξοπλιστεί με ξυλόσομπα (!) για τις κρύες μέρες του χειμώνα, ώστε να υπάρχει και το απαραίτητο "κλίμα"  μεταξύ των αερομοντελιστών!

Επίσης έξω από το εντευκτήριο θα κατασκευαστεί "πέργκολα" για σκιά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού!

 

  Στο βάθος φαίνεται η μεγάλη        κουζίνα, πλήρως εξοπλισμένη, που τα        Σαββατοκύριακα λειτουργεί και ως        καντίνα για να εξυπηρετεί τους        αερομοντελιστές.

Θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι το μοντελοδρόμιο του Πέτρου Ντούνη είναι ένα πραγματικό κόσμημα για τον χώρο μας και να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στον Πέτρο για την προσφορά του στο χόμπυ μας!

 

(Ωστόσο το μοντελοδρόμιο έχει κατά την άποψη της εφημερίδας, μια ακόμα βασική (!)  έλλειψη, που θα πρέπει το γρηγορότερο να συμπληρωθεί, ώστε να του δώσουμε επάξια τον τίτλο του "άρτια οργανωμένου μοντελοδρομίου":   Λείπει το μπαρμπεκιού για το ψήσιμο λουκάνικων!)

Οι νέες προσφορές του Γιάννη Κουτσούλα - "GREEK ROTORS"

 

Γεια σας        και καλό μήνα!

          Επειδή        αντιλαμβανόμαστε ότι η προσφορά μας σε COOL        POWER 10% , 15%  και POWERMASTER 10% , 15%         ικανοποίησε την πλειονότητα των        πελατών μας, βρισκόμαστε στην        ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι          θα ισχύσει τουλάχιστον για          μέχρι  30 -11- 2005 ! 
COOL POWER  10%                        ΜΟΝΟ    19,50    Ευρώ
COOL POWER 15%                         ΜΟΝΟ    22,00    Ευρώ
POWERMASTER 10%                     ΜΟΝΟ    20,50    Ευρώ
POWERMASTER 15%                     ΜΟΝΟ    23,00    Ευρώ
POWERMASTER 15%  HELI    ΜΟΝΟ            23,00    Ευρώ

        Μπορείτε να προμηθευτείτε το καύσιμο        κατ’ ευθείαν από εμάς στην  Ορίων 21         στο Γαλάτσι με  τηλεφωνική        προσυνεννόηση, (210-21.36.085,        6978-58.75.35) ή από τα παρακάτω        καταστήματα που έχουμε         συνεργασία:
Καταστήματα Αττικής
HMS -Κώστας Παπαδόπουλος Δικαστήρια             210-8235405 Αγγελής Αναστάσιος                     Νέα Ιωνία       210-2718595 Καλαμπάκος Δημοσθένης               Ελευσίνα         210        5540715         POWER MODELS                          Πειραιάς                  210-4296118         MODELMANIA                             Νέος Κόσμος    210-9236824 Χαλκίδης Ανέστης                        Καισαριανή       210-7240505 Γιατράκος Χρήστος                      Κερατσίνι                 210-4002220
Καταστήματα Επαρχίας
ΧΙΟΣ                  Τουμάζου Μαρία                 6944-816197 ΛΑΡΙΣΑ      Ναζάρης        Δημήτριος    2410-531112 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ   Χατζημιχαήλ Ιωάννης          2310-862545 ΚΕΡΚΥΡΑ    Καρύδης Νικόλαος              26610-24094 ΗΡΑΚΛΕΙΟ  Μαραυγάκης Γεώργιος 2810-230066 ΙΩΑΝΝΙΝΑ  Ζιάγκας Κύρος                    26510-77368 ΑΡΓΟΣ        Κουτάλης        Ιωάννης      27510-61633
        (Οι τιμές στην επαρχία σαφώς αλλάζουν        λόγω των μεταφορικών).

 

Σεμινάριο κριτών για αγώνες ελικοπτέρων οργανώνει η ΕΛΑΟ

Από το official SITE της ΕΛΑΟ, πληροφορούμεθα για τα σεμινάρια που οργανώνει η ΕΛΑΟ:

 

" Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στην Αθήνα, στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (Παλαιά Αμερικανική Βάση, Ελληνικό – κτίριο 221), και στην Θεσσαλονίκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ραιδεστού,  την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2005, με ώρα έναρξης 18:30. Επίσης την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2005 θα οργανωθεί αντίστοιχο σεμινάριο στην Λάρισα".

 

Περισσότερες πληροφορίες στο SITE της ΕΛΑΟ  www.elao.gr  , στα "ΑΕΡΑΘΛΗΜΑΤΑ"> "ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ"> "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ"

Η ...εκδίκηση των αναγνωστών!

Οι αναγνώστες εκδικούνται την εφημερίδα, της οποίας η επισκεψιμότητα ανεβαίνει συνέχεια, τώρα που ...ετοιμάζεται να κλείσει!

Έτσι, μετά το "ρεκόρ" του Σεπτέμβρη, με τις 4664 επισκέψεις έκανε νέο "ρεκόρ" τον Οκτώβρη με 4964 επισκέψεις!

Όλο και χειροτερεύει το γούστο των αερομοντελιστών! 

(Ευτυχώς πάντως ,σε λίγο καιρό θα γλυτώσουν!)

Έκθεση αερομοντελισμού από την Αερολέσχη Κομοτηνής

Και πάλι μπράβο στους φίλους μας της Αερολέσχης Κομοτηνής για τις ακαταπόνητες δραστηριότητες τους! Να θυμίσουμε ότι πριν ένα χρόνο περίπου και ο Όμιλος Αερομοντελιστών Καβάλας είχε διοργανώσει Έκθεση Αερομοντελισμού που είχε μεγάλη επιτυχία.

Οι Λέσχες της Ελληνικής Επαρχίας καθορίζουν τον βηματισμό στο χόμπυ μας!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λέσχης Κομοτηνής:

 

ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ        ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η        Αερολέσχη Κομοτηνής διοργανώνει        έκθεση αερομοντελισμού στην αίθουσα        της Νομαρχίας Κομοτηνής 26 και 27         Νοεμβρίου.

Σκοπός        της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της        Αεροπορικής ιδέας στην ευρύτερη        περιοχή της Θράκης.  Θα χαρούμε να        σας δούμε στην πρώτη μας έκθεση που        ελπίζουμε ότι θα φέρει και άλλους        ανθρώπους κοντά στην αεροπορική        κοινότητα.
Αντωνιάδης Χρήστος 

Έφορος        Λέσχης

 

Πάρτε μέρος στους αγώνες COMBAT που διοργανώνει η αερομοντελιστική εφημερίδα σε συνεργασία με την GREEKWINGS!

για να γελάσουμε, να ψυχαγωγηθούμε και -κυρίως- να γνωρίσουμε αυτόν τον πολύ ενδιαφέροντα τομέα του χόμπυ μας!

Οι αγώνες COMBAT προξενούν τον φόβο σε πολλούς αερομοντελιστές που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο, κυρίως λόγω της πιθανότητας να καταστραφεί το ...αγαπημένο τους αεροπλάνο!

Ακριβώς γι αυτό το λόγο δεν πρέπει να πάρετε μέρος με το ...αγαπημένο σας αεροπλάνο, αλλά με το παλιό εκπαιδευτικό σας ή άλλο πρόχειρο μοντέλλο που έχετε! Όλο και κάτι παλιό και παροπλισμένο έχει ο καθένας μας, καιρός λοιπόν είναι τώρα  το εγκαταλειμμένο αεροπλανάκι μας να γνωρίσει καινούργιες δόξες!

Και αν σας πέσει μακριά ο τόπος που θα γίνει ο αγώνας (δεν ξέρουμε ακόμα ακριβώς που θα γίνει, αλλά σίγουρα σε άλλους θα είναι κοντά, σε άλλους μακριά και ίσως κάπως δύσκολο να έρθουν) τότε δοκιμάστε με τους φίλους σας, στο οικείο μοντελοδρόμιο σας! Θα διαπιστώσετε πόσο διασκεδαστικό  και ενδιαφέρον είναι! Ας μην ξεχνάμε (γιατί πολλές φορές φαίνεται ότι το ξεχνάμε!)  ότι το χόμπυ μας, ΟΛΑ τα χόμπυ, είναι -και ΠΡΕΠΕΙ πρωτίστως να είναι- διασκέδαση, χαρά, ψυχαγωγία!

Αν παρ όλα αυτά είσαστε ακόμα σκεπτικοί, τότε παρακολουθείστε τις προπονήσεις που θα προγραμματίσουμε, γιατί σίγουρα και σε αυτές θα ...γελάσετε πολύ! Θα σας ενημερώσουμε σύντομα!

  Ο Νίκος Δελατόλας         - EXTREME MODELS- στο μαγαζί του μας        επιδεικνύει το "σκάφος        μάχης", το φοβερό και τρομερό "FUN-DOG",          με το οποίο προτίθεται να λάβει μέρος        στους αγώνες COMBAT, με την πλευρά των         "θερμικών" ασφαλώς.        

Ειδικά        για τους αγώνες COMBAT ο Νίκος Δελατόλας        διαθέτει για τους αναγνώστες της        εφημερίδας τα ειδικά αεροπλάνα της KAVAN,         το "MAD-DOG" και το "FUN-DOG" στη μισή        τιμή, δηλαδή στα 65 Ευρώ!

 

Και μην ξεχνάτε ότι ο σκοπός του αγώνα δεν είναι η ...κατάρριψη του αντίπαλου αεροπλάνου, αλλά απλώς και μόνον το κόψιμο της κoρδέλλας του!

Παρακαλούμε επισκεφθείτε το FORUM       της εφημερίδας όπου γίνονται οι      σχετικές συζητήσεις για τους κανόνες      της διεξαγωγής κλπ. ώστε να ενημερωθείτε      και να  εκφράσετε      και εσείς την γνώμη σας.

 

  

Επίδειξη CONTROL-LINE από την Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών (Ε.Α.Α.)

Η Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών απέστειλε προς τα μέλη της την ανακοίνωση που ακολουθεί και η οποία αφορά ημερίδα CONTROL-LINE στο PARKING του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ας σημειωθεί ότι η ανακοίνωση αυτή ΔΕΝ απεστάλη στην αερομοντελιστική εφημερίδα. Την ελάβαμε ως μέλη της Ε.Α.Α. και την δημοσιεύουμε για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι αερομοντελιστές.

Η άποψη μας όμως είναι, ότι δεν είναι αξιοπρεπές για μια Λέσχη να επιλέγει αλάνες ή PARKING αυτοκινήτων για τις επιδείξεις της. Ούτε και ασφαλές είναι. Εάν συμβεί κάποιο ατύχημα,  δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη τέτοιων χώρων. Επίσης, κατά την άποψη μας, είναι τουλάχιστον περίεργη η επιλογή του χώρου του PARKING του Ελληνικού, αυτή την περίοδο ειδικά, που ολοκληρώνεται η προσπάθεια του Νίκου Βραχιολίδη για την κατοχύρωση του χώρου σε νέο Σύλλογο.

Ελπίζουμε να επικρατήσει σύνεση και να επιλεγεί από την Ε.Α.Α. κάποιος πιο κατάλληλος χώρος, όπως κάποιο από τα πολλά Ιδιωτικά μοντελοδρόμια που υπάρχουν πλέον στην Αττική

 

 

 

  Εισαγωγές από Αμερική:

  γράφει ο        συνεργάτης μας  Γιώργος Βασιλίκας 

Αγαπητοί φίλοι αερομοντελιστές,

 Όπως ήδη πρέπει να γνωρίζετε όσοι διαβάσατε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, η Αμερική εντός του μηνός Οκτωβρίου 2003, άρχισε να επιβάλλει μεγάλους φόρους στα εισαγόμενα από την Ευρώπη προϊόντα χάλυβος. Σε απάντηση της, η Ευρωπαϊκή Ένωση  άρχισε από αρχές Νοεμβρίου 2003 να επιβάλει με τη σειρά της (ως εμπορικά αντίμετρα ουσιαστικά) υψηλούς φόρους στα είδη που εισάγονται από τις ΗΠΑ. 

 Η κατάσταση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2003 είχε ως εξής: Κάθε ιδιώτης μπορούσε να αγοράσει αερομοντελιστικά είδη (μοντέλα, κινητήρες, εξαρτήματα, ηλεκτρονικά κτλ) μέχρι το αφορολόγητο όριο των $200 ανά εισαγωγή. Άνω των $200 πλήρωνε κανείς περίπου 23-50% φόρους και δασμούς επί των Αμερικανικών τιμολογίων χωρίς καμία άλλη χρέωση.

  Σήμερα ισχύουν τα εξής:

 1)      Οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να εισάγει (αγοράσει) για προσωπική του χρήση  είδη αξίας 45 Ευρώ αφορολόγητα, δηλαδή περίπου $60 δολάρια.

2)      Οταν η καθαρή αξία των εισαγόμενων προϊόντων ξεπεράσει τα $60 (45 Ευρώ με ισοτιμία 12/2004) τότε αυτά φορολογούνται βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο ποσοστών, πρακτικά από 30-70% (ίσως και παραπάνω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει πάγια, δασμούς και Φ.Π.Α.

3)      Για αγορές από ΗΠΑ, τα δέματα σταματάνε συνήθως στη Γερμανία όπου εκεί διεκπεραιώνεται ένα μέρος της διαδικασίας της φορολόγησης και κατόπιν προωθούνται στην Ελλάδα για τα περαιτέρω.

4)      Ο όγκος και το βάρος ενός δέματος έχουν μεγάλη σημασία στο τι θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον ο αγοραστής, ανεξάρτητα απο την αξία του προϊόντος και ανεξάρτητα από το εάν ήδη έχει πληρώσει τα ταχυδρομικά τέλη.

5)      Τα βιβλία δεν φορολογούνται σε καμία περίπτωση (εφόσον είναι σε έντυπη και όχι ηλεκτρονική μορφή), ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζουν, βάσει της ορθής λογικής ότι “η γνώση πρέπει να διαδίδεται και να μεταδίδεται χωρίς σύνορα”. 

 Σημειώσεις:

 1)ΟΛΑ τα παραπάνω αναφέρονται σε εισαγωγές-αγορές από ιδιώτες για προσωπική χρήση και ΟΧΙ σε έμπορους, εταιρείες και νομικά πρόσωπα.  

2) Οι εισαγωγές στις οποίες αναφερόμαστε είναι με χρήση αεροπορικής αποστολής και όχι ταχυδρομείο επιφάνειας. Όμως και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά. 

3) Μερικοί φίλοι αερομοντελιστές ίσως να έχουν καταφέρει να αγοράσουν κάποια είδη από χώρες εκτός της ΕΕ με μικρή επιβάρυνση ή καθόλου επιβάρυνση σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Το δημοσίευμα αυτό βασίζεται στα προβλεπόμενα και ισχύοντα από το Νόμο. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο κάθε αγοραστής πράττει υπό προσωπική του ευθύνη.

 Γ. ΒΑΣΙΛΙΚΑΣ    

 

Παρεμβολές από κινητά τηλέφωνα!

Σας παραθέτουμε πιο κάτω μεταφρασμένη τη νότα ασφαλείας που έβγαλε η Αγγλική BMFA (είναι σαν την δική μας Ελληνική Αεραθλητική Ομοσμονδία- Τμήμα Αερομοντελισμού)

 

Safety        Bulletin Nr.6

Πομποί με         SYNTHESIZER συχνοτήτων και κινητά τηλέφωνα

Η έρευνα για την        αιτία της συντριβής ενός ακριβού JET         ελικοπτέρου, αποκάλυψε ότι ο πομπός με         SYNTHESIZER συχνοτήτων που χρησιμοποιείτο        για τον έλεγχο του ελικοπτέρου υπέστη        παρεμβολή από παρακείμενο κινητό        τηλέφωνο. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση        επρόκειτο για πομπό MULTIPLEX με SYNTHESIZER,         αλλά είναι πιθανόν το ίδιο να μπορούσε        να συμβεί και σε άλλους SYNTHESIZED πομπούς.

Οι οδηγίες του        κατασκευαστού για τον πομπό ελέγχθηκαν        εξονυχιστικά και βρέθηκε        προειδοποίηση ότι κινητά τηλέφωνα δεν        θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κοντά        στον πομπό, ενώ        συνακόλουθες δοκιμές που έγιναν        αποκάλυψαν ότι το φαινόμενο της        παρεμβολής ήταν        επαναλήψιμο με τον συγκεκριμμένο πομπό.

Η Βρεττανική        Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών θα διεξάγει        περαιτέρω έρευνες για να προσδιορίσει        την έκταση του προβλήματος και θα        αποφανθεί σχετικά στο εγγύς μέλλον.

Η BMFA συνιστούσε        ήδη για άλλους λόγους να μην παίρνετε        τα κινητά τηλέφωνα στα pits και στην        περιοχή πτήσεων, αλλά σας ενημερώνει        τώρα ότι τα κινητά        τηλέφωνα είναι πιθανόν να παρεμβάλλουν        πομπούς με SYNTHESIZER συχνοτήτων.

Διάφορα άρθρα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΙ

Greek Rotors - Γιάννης Κουτσούλας 

 

Για        πλήρεις        τιμοκαταλόγους,         πληροφορίες,         φωτογραφίες       

 

Τηλεκατευθύνσεις

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ROYALTIES ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΛΑ SCALE !(21-08-2006) Η ιστορία αυτή άρχισε -που αλλού; - στην Αμερική, όπου κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες αεροπλάνων άρχισαν να επιδιώκουν ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ την καταβολή royalties από εταιρείες κατασκευής αερομοντέλλων, για μοντέλλα SCALE, που είναι αντίγραφα πραγματικών αεροπλάνων!

Λέσχες / σωματεία

Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών Η Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών ιδρύθηκε το 1952 με μοναδικό στόχο την διάδοση και εξάπλωση του αερομοντελισμού. Είναι από τα πιο παλιά αεραθλητικά σωματεία της χώρας μας και οι αθλητές της έχουν κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις συμμετέχοντας τόσο σε Εθνικούς όσο και σε Διεθνείς Αγώνες.