Ειδήσεις

Αερομοντελιστική δραστηριότητα και στην Πάρο

 

   

Με μεγάλη χαρά πληροφορούμεθα ότι  και στην όμορφη Πάρο υπάρχει αερομοντελιστική δραστηριότητα, όπως μας ενημερώνει ο φίλος αερομοντελιστής κ. Σπύρος Ντέλλιος, ο οποίος φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες, με ένα ωραίο μοντέλλο και το οργανωμένο εργαστήριο του.

Ίσως προς το παρόν να μην υπάρχουν  πολλοί αερομοντελιστές στην Πάρο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κάπως έτσι άρχισε και η κίνηση στην Κομοτηνή, η οποία οδήγησε στην ίδρυση μια δυνατής και υγιούς Λέσχης.

Ευχόμαστε στον φίλο μας να γίνει σύντομα ο καθοδηγητής μιας παρόμοιας κίνησης και στην Πάρο και η αερομοντελιστική εφημερίδα θα είναι πάντα ανοιχτή στα νέα και τις ειδήσεις από το όμορφο νησί μας.

 

Ένα νέο αερομοντελιστικό SITE

Για τους φίλους μας που δεν παρακολουθούν το FORUM της εφημερίδας, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε ότι ένα νέο, πολύ αξιόλογο αερομοντελιστικό SITE δημιουργήθηκε, στην διεύθυνσ

Στο SITE δεν αναφέρεται ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, περιέχει όμως πολλές χρήσιμες τεχνικές πληροφορίες και -απ ότι διαπιστώσαμε- εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα στοιχεία.

Επισκεφθείτε το, ώστε να διαμορφώσετε δική σας γνώμη.

Μια πολύ καλή προσφορά για τους καινούργιους (και όχι μόνο) φίλους μας

Την βρήκαμε στο "HOBBY-BOX" (Κώστα Μπούρμπουλα) και είναι

 

    Το        εξαιρετικό εκπαιδευτικό μοντέλλο της         SEAGULL "ARISING STAR"         με εκπέτασμα 163 cm, μαζί        με τη .46-άρα μηχανή της SUPER-CUSTOM,        

όλα μαζί, στην τιμή των 160         Ευρώ !

 

 

    Στο HOBBY-BOX βρήκαμε επίσης        τους FREQUENCY- CHECKERS της ROBBE, για τις μπάντες        των 35 και 40 ΜΗΖ (αυτή τη στιγμή έχουν        εξαντληθεί για την μπάντα των 35 ΜΗΖ και        αναμένονται).        

Με αυτούς μπορείτε να είστε σίγουροι        για το πόσο "καθαρή" είναι η        συχνότητα που σκοπεύετε να πετάξετε το        αγαπημένο μοντέλλο σας και να        αποφύγετε απρόοπτες        παρεμβολές και ανεπιθύμητες        καταστάσεις.

 

 

Νέες, Χριστουγεννιάτικες προσφορές από το "ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ- MODELS"

 

       

Επωφεληθείτε      των Χριστουγεννιάτικων προσφορών μας      αγοράζοντας σε εκπληκτικές τιμές <200 €       αεροπλάνο εκπαιδευτικό και κινητήρα Thunder Tiger :

 

  Αεροπλάνο Phoenix              models Classic + κινητήρας Thunder Tiger GP.42                ΜΟΝΟ 190 €              

 

 

 
Αεροπλάνο Phoenix models                Canary + κινητήρας Thunder Tiger GP.42  ΜΟΝΟ 190                 €              

 

 

 
Αεροπλάνο Phoenix models Paragon                + κινητήρας Thunder Tiger GP.42  ΜΟΝΟ 195                 €              

 

 

 
Αεροπλάνο Thunder Tiger Easy                Trainer + κινητήρας Thunder Tiger GP.42  ΜΟΝΟ 200€              

 

 

 

+                κινητήρας Thunder Tiger GP .42

 

 

Χρήστος Γιατράκος     

 www.giatrakos.gr  

Λ.Δημοκρατίας 83 - Κερατσίνι τηλ: 210 4002220

 

   
 
 

Ματαιώθηκαν οι αγώνες SCALE της επιτροπής αερομοντελισμού της ΕΛΑΟ

Από το official SITE της ΕΛΑΟ πληροφορούμαστε ότι οι προγραμματισμένοι από την επιτροπή αερομοντελισμού της ΕΛΑΟ αγώνες SCALE,  το Σαββατοκύριακο 10-11 Δεκεμβρίου, ματαιώθηκαν οριστικά  λόγω κακοκαιρίας.

Οι αγώνες θα γίνονταν στο μοντελοδρόμιο του "HOBBY-BOX" (Κώστα Μπούρμπουλα), στο Ακραίφνιο. Είχαν αναβληθεί και πάλι λόγω κακοκαιρίας, στις 1-2 Οκτώβρη.

 Το εκπληκτικό μοντέλλο, το Τριπλάνο του Κόκκινου Βαρώνου, του Θανάση Φερφιρή και του Αντώνη Χάλαρη !

Η Αερομοντελιστική Εφημερίδα έχει την ευχαρίστηση και την τιμή να παρουσιάσει την εκπληκτική προσπάθεια του Θανάση Φερφιρή και Αντώνη Χάλαρη, που είχε σαν αποτέλεσμα την κατασκευή ενός -μοναδικού πιστεύουμε για τα Ελληνικά δεδομένα- μοντέλλου!

Ειλικρινά, εμείς προσωπικά, δεν πιστεύαμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τέτοιοι μοντελιστές και είναι αλήθεια κρίμα τέτοια επιτεύγματα να μένουν στην αφάνεια!

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Χάλαρης, 

"Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι το μοντέλο το κατασκεύασε ο κ.Φερφιρής και το αγόρασα από κατασκευής του. Ήμουν ο πρώτος και μοναδικός που είχε την τύχη να το πετάξει και να το χαρεί (ίσως και μερικοί φίλοι μου). Το λέω αυτό γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε την παιδεία να εκτιμούμε την προσπάθεια, τον κόπο και τον μεράκι των  ανθρώπων εκείνων, που θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω.

Για να γίνω πιο σαφής και χωρίς να θέλω περαιτέρω "μπλεξίματα", το μοντέλο αυτό όταν πήρε μέρος στους αγώνες SCALE στο  Αγρίνιο βγήκε 5ο, λόγω σωματείων. Κάποιος από τα μεγάλα κεφάλια είχε πει ότι μπορεί άνετα να πάει και στο εξωτερικό.  

Από τότε το μοντέλο αυτό δεν ξαναβγήκε σε αγώνες γιατί από την επόμενη χρονιά αποφασίστηκε να ισχύσει το όριο των κιλών.  Σωστό κατά την γνώμη μου, αλλά ξέροντας ότι υπάρχουν  τέτοια αεροπλάνα (δεν είναι μόνο αυτό, σίγουρα υπάρχουν και άλλα) δεν θα έπρεπε να κάνουν μια πρόσκληση για επίδειξη;

Δεν είμαι επιδειξίας ούτε θέλω να κάνω φιγούρα, αλλά στεναχωριέμαι όταν υπάρχουν μοντελλιστές που έχουν όραμα για κάτι καλύτερο στο χώρο που αγαπάμε και δεν γίνεται τίποτα. Στο κάτω-κάτω δεν έχουν να χάσουν τίποτα, παρά μόνο να κερδίσει το άθλημα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ

Αντώνης Χάλαρης"

 

 Στην σελίδα "ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΟΝΤΕΛΛΩΝ" βρίσκεται το καταπληκτικό άρθρο του Αντώνη Χάλαρη. Διαβάστε το και αισθανθείτε και εσείς περήφανοι για τη χώρα μας και τους αερομοντελιστές της, γιατί αυτή η ευκαιρία δεν μας δίνεται σίγουρα πολύ συχνά!

 

(Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε και άλλες φωτογραφίες από το μοντέλο των φίλων μας).

Συνεχίζονται -και φέρνουν καρπούς- οι προσπάθειες της Αερολέσχης Κομοτηνής

Δουλειά, ακαταπόνητη δραστηριότητα, σεμνότητα, τιμιότητα!

 Τα χαρακτηριστικά που ανέδειξαν την Αερολέσχη Κομοτηνής, σαν μια από τις πρώτες Λέσχες της χώρας μας και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που εκπλήσσει! Οι παλιότεροι φίλοι της εφημερίδας θα θυμούνται την παρέα των 5 φίλων που μόλις 1-1,5 χρόνο πριν πρωτοπαρουσιάστηκαν στην εφημερίδα! Και να που τώρα η παρέα ανδρώθηκε, έγινε Λέσχη και απέκτησε ήδη 50 μέλη!

Ας δώσουν το παράδειγμα, όχι στους νέους αερομοντελιστές, αλλά σε μερικούς παλαιούς!

"Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά για την επιτυχία" είχαμε γράψει λίγο καιρό πριν! Υπάρχει μόνο, 

δουλειά, δουλειά και...δουλειά!   

 (λέξη δυσκολονόητη καθώς φαίνεται για ορισμένους!)

 

μας ενημερώνει ο Πρόεδρος της Λέσχης κ. Γ. Τοκαλατσίδης

 

         
...τα μαθήματα          εκπαίδευσης συνεχίζονται και μάλιστα μετά          την έκθεση τα μέλη μας αριθμούν τα 49           πλησιάζουμε τα 50 μέσα στην 5μηνη          λειτουργία της Αερολέσχης.           

  Πολύ σημαντική          ήταν η  χορηγία του Rigas          Models για το εκπαιδευτικό που          χρησιμοποιείται  στην εκπαίδευση          των νέων μελών. 

Γίνονται δεκτές και          άλλες προσφορές ειδικά σε ηλεκτρονικά,           Τ/Κ,  σέρβο, δέκτες, μπαταρίες          οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας.        

Εμείς προβάλουμε και          διαφημίζουμε όπως τους αξίζει αυτούς          που χορηγούν και θα τους ευχαριστούμε          πάντα για την συμβολή τους στην            προσπάθεια που καταβάλουμε για την          εξάπλωση του αγαπημένου μας hobby.           

Άλλωστε από τέτοιες          ενέργειες κερδισμένοι βγαίνουν και          οι καταστηματάρχες. 

         

Τοκαλατσίδης Γιώργος        
Πρόεδρος        
gtok34@gmail.com        
                   
ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ        
     
<a href="mailto:aerolesxi@kom.gr" data-mce-href="mailto:aerolesxi@kom.gr">aerolesxi@kom.gr</a>&nbsp; &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; Τηλ.&nbsp; 6944555935

 

[Η εφημερίδα θα ήθελε να παρακαλέσει με την σειρά της τους Έλληνες εμπόρους και καταστηματάρχες ειδών αερομοντελισμού να βοηθήσουν όσο μπορούν την Αερολέσχη Κομοτηνής, γιατί εκεί τα λεφτά τους θα πιάσουν σίγουρα τόπο.

Και εμείς οι αερομοντελιστές δεν πρέπει με τη σειρά μας να ξεχνάμε αυτούς τους εμπόρους που αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το χόμπυ μας και να τους προτιμούμε στις αγορές μας !]

 

Το "Ελληνικό" αεροπλάνο του Κόκκινου Βαρώνου!

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τους "υπερ-μοντελιστές" της Αγγλικής L.M.A. των οποίων τα μοντέλλα επισύρουν κατά καιρούς τον παγκόσμιο θαυμασμό, όχι μόνο λόγω του τεράστιου μεγέθους τους, αλλά και λόγω της πιστότητας τους με  τα πραγματικά αεροπλάνα (όλα τα μοντέλλα της L.M.A. είναι SCALE).

Να όμως που και οι Έλληνες αερομοντελιστές  δεν υστερούν καθόλου και είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά  να το διαπιστώνουμε αυτό!

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Αντώνης Χάλαρης  που διάβασε την παρουσίαση σε αυτό το τεύχος του τεράστιου μοντέλλου FOKKER TRIPLANE, που έφτιαξε ο DAVE HORTON,  ένας Έλληνας αερομοντελιστής ο Θανάσης Φερφιρής - που είναι ήδη γνωστός στους αερομοντελιστικούς κύκλους για τις αξιοθαύμαστες SCALE επιδόσεις του-  έχει κατασκευάσει επίσης το αεροπλάνο του von Ricthhoffen!

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Χάλαρης, το μοντέλλο του Θανάση Φερφιρή έχει κατασκευαστεί με κλίμακα 1:3, έχει άνοιγμα φτερών 2.60 μέτρα και το βάρος του είναι 20 κιλά!

Θα περιμένουμε εναγωνίως από τους δυο φίλους μας, περαιτέρω πληροφορίες και λεπτομέρειες για το αξιοθαύμαστο αυτό αερομοντελιστικό επίτευγμα!

Θα ήταν ίσως μια καλή ιδέα, κάποια στιγμή στο μέλλον, η Ελληνική Αερομοντελιστική Εφημερίδα να κυκλοφορεί και σε Αγγλική έκδοση, ώστε αυτά τα επιτεύγματα των Ελλήνων αερομοντελιστών να γίνονται και παγκοσμίως γνωστά!

 

Νέες προσφορές, αλλά και νέες εταιρείες στο κατάστημα του Χρήστου Γιατράκου, "ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ-MODELS" !

Μας ενημερώνει ο Χρήστος Γιατράκος

                                 

Σας          ενημερώνουμε ότι παραλάβαμε          μπαταρίες, ταχυφορτιστές 30΄, και          φορτιστές για όλες τις μπαταρίες ΝiMH           από 15,30 € μαζί με 4 μπαταρίες ΑΑ 2100 mAh                               

                      

                      

                      

                      

 

Από το "ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ-MODELS" άρχισαν να διατίθενται τα προϊόντα και άλλων, νέων εταιρειών, όπως της HITEC, THUNDER-TIGER, E-SKY, MORGAN FUELS, HELLER, ACADEMY, G-P BATTERIES.

Για          περισσότερες πληροφορίες        επικοινωνήστε μαζί μας στο 210- 400.222.0                               

Γιατράκος Χρήστος

Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία

Ο κ. Χρήστος Γιατράκος " ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ - MODELSHOP" μας ενημέρωσε για ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που συνέβη στον χώρο μας και εφιστά την προσοχή των συναδέλφων του εμπόρων ειδών αερομοντελισμού:

 

ΠΡΟΣΟΧΗ         !!! 

Προς όλους τους        καταστηματάρχες, κυκλοφορούν 3-4 άτομα        τα οποία μπαίνουν μαζί στο κατάστημα,         βομβαρδίζουν με άπειρες ερωτήσεις,         απλώνονται στον χώρο έως ότου να μην        μπορείς να τους ελέγξεις όλους  και        μόλις βρει ευκαιρία ένας από αυτούς αρπάζει        ένα ολόκληρο ελικόπτερο LAMA2 και          βγαίνει έξω, αμέσως μετά αποχωρούν και        οι υπόλοιποι με κάποια δικαιολογία και        φυσικά "εξαφανίζονται" σε χρόνο dt        !!! Αυτό το        περιστατικό συνέβη στο κατάστημα μου        αλλά και σε κατάστημα της Ελευσίνας!

Οι κινήσεις τους        έχουν καταγραφεί από το κλειστό        κύκλωμα με κάμερες που διαθέτουμε και        το DVD έχει κατατεθεί στην Αστυνομία.

 Προσοχή        λοιπόν γιατί μάλλον υπάρχει επιδημία          και λόγω των γιορτών ανοίγει η όρεξη        για κλεμμένα τηλεκατευθυνόμενα.
Γιατράκος Χρήστος

 

 

Ο φοβερός και τρομερός Dave Horton και το τριπλάνο του Κόκκινου Βαρώνου!

Στο τεύχος του περασμένου Οκτώβρη σας είχαμε παρουσιάσει τον DAVE HORTON της Αγγλικής L.M.A.και το νέο τεράστιο αεροπλάνο που ετοιμάζει, το "HoneyBee" που για μηχανή θα έχει μια ...παλιά μηχανή μοτοσυκλέττας, την Westlake 350, με ...350 cc !

Όπως είχαμε αναφέρει τότε, ο DAVE HORTON είχε ήδη γίνει ευρύτερα γνωστός στο αερομοντελιστικό κοινό από το τερατώδες μοντέλλο του τριπλάνου του Κόκκινου Βαρώνου, που το 2004 το είχαν παρουσιάσει αρκετά αερομοντελιστικά περιοδικά. Σας είχαμε υποσχεθεί τότε  να σας το παρουσιάσουμε και εμείς, έφτασε λοιπόν η ώρα (μια που δεν υπάρχουν και άλλα περιθώρια !)

 

    Στη φωτογραφία αυτή        φαίνεται το τεράστιο και ωραιότατο        μοντέλλο του DAVE HORTON, το FOKKER DR 1 TRIPLANE, το        ιστορικό τριπλάνο του Κόκκινου Βαρώνου,         του von Richthoffen!        

Σε κλίμακα 1:2 (!) του πραγματικού, με        μηχανή μιας παλιάς μοτοσυκλέττας Westlake        350 και κυβισμό 350 cc !

 Το βάρος του μοντέλλου;  90         κιλά, χωρίς καύσιμα!

 Περίπου 5 χρόνια δουλειάς χρειάστηκαν στον DAVE HORTON για να ολοκληρώσει το μοντέλλο! Η μηχανή ήταν από μια εγκαταλειμμένη για τουλάχιστον 10 χρόνια μοτοσυκλέττα Westlake 350, που χρειάστηκε βέβαια επισκευή, ενώ της προστέθηκε και ηλεκτρονική ανάφλεξη.

 

   Στο κάτω μέρος αυτής της        φωτογραφίας φαίνεται η εξάτμιση που        κατασκεύασε ειδικά ο DAVE HORTON για να        αναπαράγει τον ήχο του πραγματικού        αεροπλάνου! Ο DAVE πήγε στο μουσείο του         DUXFORD και πήρε μια εγγραφή από τον        αυθεντικό ήχο του πρωτότυπου τριπλάνου!         Κατόπιν κατασκεύασε την εξάτμιση, ώστε        να αναπαράγει αυτόν τον ήχο!        

Αυτό θα πει "SCALE" !

Η διάμετρος της έλικας που χρησιμοποιεί ο DAVE είναι 1 μέτρο! Το εκπέτασμα του αεροπλάνου (αν και τριπλάνο) είναι περίπου 4.2 m !

Το μοντέλλο πέταξε πολύ καλά, αν και το πραγματικό αεροπλάνο ήταν πολύ δύσκολο στην πλοήγηση του, καθώς χρειαζόταν συνέχεια διορθώσεις! Λίγοι μπορούσαν να το πετάξουν, μεταξύ αυτών και ο "Κόκκινος Βαρώνος" (τον ονόμασαν έτσι γιατί είχε βάψει κόκκινο το αεροπλάνο του) Manfred von Richthoffen, ο οποίος σε λιγότερο από ένα χρόνο είχε καταρρίψει 19 εχθρικά αεροπλάνα με το τριπλάνο του!

Με επιτυχία στέφθηκε η Έκθεση της Αερολέσχης Κομοτηνής

μας ενημερώνει ο Πρόεδρος της Αερολέσχης κ. Γ. Τοκαλατσίδης

 

Έκθεση            Αερομοντελισμού την 26 και 27             Νοεμβρίου στην Νομαρχία Ροδόπης στην            Κομοτηνή           

 Με          επιτυχία στέφθηκε η           1η Εκθεση Αερομοντελισμού στην πόλη          μας. Πλήθος κόσμου          επισκέφθηκε την έκθεση το διήμερο 26           και 27 Νοεμβρίου. Η έκθεση          περιελάμβανε εκθέματα Αερομοντέλων          και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς. Καλύφθηκε          από τα ΜΜΕ της περιοχής, ενώ          συμμετείχε ο Πρωταθλητής Ελλάδος στα          Ελικόπτερα κ. Γιάννης          Κουτσούλας, ο οποίος έκανε και          επίδειξη με πτήση ηλεκτρικού          ελικοπτέρου. 

 Εμείς          να ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή          τους την Αερολέσχη Ξάνθης, τον Όμιλο          Αερομοντελιστών Καβάλας καθώς και την          Αερολέσχη Σερρών για τις          καταπληκτικές αεροφωτογραφίες που          μας έστειλαν. Στο τέλος της            εκδήλωσης  κληρώθηκαν τα δώρα τα          οποία χορήγησαν τα καταστήματα Rc-models,            Greekrotors,            Giatrakos          models, Rigas          models και  Aeolus-Rc.           Να ευχαριστήσουμε τα παραπάνω          καταστήματα για τις προσφορές τους.

Eπίσημος χορηγός καταστήματα          ηλεκτρονικών ειδών Radioshack Χορηγός επικοινωνίας www.kom.gr

Τέλος να          ευχαριστήσουμε όλους όσους μας          επισκέφθηκαν και μας τίμησαν με την          παρουσία τους.

 

Τοκαλατσίδης Γιώργος          
Πρόεδρος              
                       
ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ          
        
           Τηλ.  6944555935 begin_of_the_skype_highlighting 6944555935 ΔΩΡΕΑΝ  end_of_the_skype_highlighting          

 

 

Από τώρα και μέχρι τις γιορτές        προσφέρουμε για τους φίλους του        αερομοντελισμού την 6-κάναλη  "3σε1"          τηλεκατεύθυνση της HiTec         "Optic6" στην εκπληκτική τιμή        των 299 euro.

        ..και για τους λάτρεις των 2 τροχών, το Thunder        Tiger "Monster Truck MTA4"          από 780 euro ΜΟΝΟ 580 euro και        σε ειδική έκδοση με 28άρη κινητήρα !!!

                  Επίσης στο κατάστημα μας θα βρείτε και        άλλα πολλά προϊόντα μοντελισμού σε        πολύ καλές τιμές.        

 Επισκεφθείτε μας

 

  

  Εισαγωγές από Αμερική:

  γράφει ο        συνεργάτης μας  Γιώργος Βασιλίκας 

Αγαπητοί φίλοι αερομοντελιστές,

 Όπως ήδη πρέπει να γνωρίζετε όσοι διαβάσατε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, η Αμερική εντός του μηνός Οκτωβρίου 2003, άρχισε να επιβάλλει μεγάλους φόρους στα εισαγόμενα από την Ευρώπη προϊόντα χάλυβος. Σε απάντηση της, η Ευρωπαϊκή Ένωση  άρχισε από αρχές Νοεμβρίου 2003 να επιβάλει με τη σειρά της (ως εμπορικά αντίμετρα ουσιαστικά) υψηλούς φόρους στα είδη που εισάγονται από τις ΗΠΑ. 

 Η κατάσταση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2003 είχε ως εξής: Κάθε ιδιώτης μπορούσε να αγοράσει αερομοντελιστικά είδη (μοντέλα, κινητήρες, εξαρτήματα, ηλεκτρονικά κτλ) μέχρι το αφορολόγητο όριο των $200 ανά εισαγωγή. Άνω των $200 πλήρωνε κανείς περίπου 23-50% φόρους και δασμούς επί των Αμερικανικών τιμολογίων χωρίς καμία άλλη χρέωση.

  Σήμερα ισχύουν τα εξής:

 1)      Οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να εισάγει (αγοράσει) για προσωπική του χρήση  είδη αξίας 45 Ευρώ αφορολόγητα, δηλαδή περίπου $60 δολάρια.

2)      Οταν η καθαρή αξία των εισαγόμενων προϊόντων ξεπεράσει τα $60 (45 Ευρώ με ισοτιμία 12/2004) τότε αυτά φορολογούνται βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο ποσοστών, πρακτικά από 30-70% (ίσως και παραπάνω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις). Το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει πάγια, δασμούς και Φ.Π.Α.

3)      Για αγορές από ΗΠΑ, τα δέματα σταματάνε συνήθως στη Γερμανία όπου εκεί διεκπεραιώνεται ένα μέρος της διαδικασίας της φορολόγησης και κατόπιν προωθούνται στην Ελλάδα για τα περαιτέρω.

4)      Ο όγκος και το βάρος ενός δέματος έχουν μεγάλη σημασία στο τι θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον ο αγοραστής, ανεξάρτητα απο την αξία του προϊόντος και ανεξάρτητα από το εάν ήδη έχει πληρώσει τα ταχυδρομικά τέλη.

5)      Τα βιβλία δεν φορολογούνται σε καμία περίπτωση (εφόσον είναι σε έντυπη και όχι ηλεκτρονική μορφή), ανεξάρτητα από το πόσο κοστίζουν, βάσει της ορθής λογικής ότι “η γνώση πρέπει να διαδίδεται και να μεταδίδεται χωρίς σύνορα”. 

 Σημειώσεις:

 1)ΟΛΑ τα παραπάνω αναφέρονται σε εισαγωγές-αγορές από ιδιώτες για προσωπική χρήση και ΟΧΙ σε έμπορους, εταιρείες και νομικά πρόσωπα.  

2) Οι εισαγωγές στις οποίες αναφερόμαστε είναι με χρήση αεροπορικής αποστολής και όχι ταχυδρομείο επιφάνειας. Όμως και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά. 

3) Μερικοί φίλοι αερομοντελιστές ίσως να έχουν καταφέρει να αγοράσουν κάποια είδη από χώρες εκτός της ΕΕ με μικρή επιβάρυνση ή καθόλου επιβάρυνση σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Το δημοσίευμα αυτό βασίζεται στα προβλεπόμενα και ισχύοντα από το Νόμο. Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο κάθε αγοραστής πράττει υπό προσωπική του ευθύνη.

 Γ. ΒΑΣΙΛΙΚΑΣ  

 

Παρεμβολές από κινητά τηλέφωνα!

Σας παραθέτουμε πιο κάτω μεταφρασμένη τη νότα ασφαλείας που έβγαλε η Αγγλική BMFA (είναι σαν την δική μας Ελληνική Αεραθλητική Ομοσμονδία- Τμήμα Αερομοντελισμού)

 

Safety        Bulletin Nr.6

Πομποί με         SYNTHESIZER συχνοτήτων και κινητά τηλέφωνα

Η έρευνα για την        αιτία της συντριβής ενός ακριβού JET         ελικοπτέρου, αποκάλυψε ότι ο πομπός με         SYNTHESIZER συχνοτήτων που χρησιμοποιείτο        για τον έλεγχο του ελικοπτέρου υπέστη        παρεμβολή από παρακείμενο κινητό        τηλέφωνο. Στην συγκεκριμμένη περίπτωση        επρόκειτο για πομπό MULTIPLEX με SYNTHESIZER,         αλλά είναι πιθανόν το ίδιο να μπορούσε        να συμβεί και σε άλλους SYNTHESIZED πομπούς.

Οι οδηγίες του        κατασκευαστού για τον πομπό ελέγχθηκαν        εξονυχιστικά και βρέθηκε        προειδοποίηση ότι κινητά τηλέφωνα δεν        θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κοντά        στον πομπό, ενώ        συνακόλουθες δοκιμές που έγιναν        αποκάλυψαν ότι το φαινόμενο της        παρεμβολής ήταν        επαναλήψιμο με τον συγκεκριμμένο πομπό.

Η Βρεττανική        Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών θα διεξάγει        περαιτέρω έρευνες για να προσδιορίσει        την έκταση του προβλήματος και θα        αποφανθεί σχετικά στο εγγύς μέλλον.

Η BMFA συνιστούσε        ήδη για άλλους λόγους να μην παίρνετε        τα κινητά τηλέφωνα στα pits και στην        περιοχή πτήσεων, αλλά σας ενημερώνει        τώρα ότι τα κινητά        τηλέφωνα είναι πιθανόν να παρεμβάλλουν        πομπούς με SYNTHESIZER συχνοτήτων

Διάφορα άρθρα

Μοντελοδρόμια

1. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΑ

 (με αλφαβητική σειρά)

 

 

- Αεραθλητική Λέσχη Δερβενοχωρίων

στα Δερβενοχώρια, τηλ. 210 - 80.26.798

Πως θα πάτε:

Αγώνες

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων Αγώνων Αερομοντελισμού 2005 (ΕΛΑΟ)

 

Απρίλιος                      

09           - 10                      

Πανελλήνιοι          Αγώνες Ανεμοπτέρων - Κριτήριο                     

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ SCALE (F4). (08-09-2006) Στη μικρή, αλλά πανέμορφη πόλη-λιμάνι Norrkoeping, στη Νότια Σουηδία, διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία και άψογη οργάνωση, οι Παγκόσμιοι αγώνες αερομοντέλλων SCALE, από 13-23 Ιουλίου 2006.