Αγώνες

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων Αγώνων Αερομοντελισμού 2005 (ΕΛΑΟ)

 

Απρίλιος                      

09           - 10                      

Πανελλήνιοι          Αγώνες Ανεμοπτέρων - Κριτήριο                     

Ορχομενός                     

Απρίλιος                      

23           - 24                      

Πανελλήνιοι          Αγώνες Ελικοπτέρων - Κριτήριο                     

Θεσσαλονίκη                     

Μάιος                     

14           - 15                      

Πανελλήνιοι          Αγώνες Pylon                      

Μελισοχώρι          Λάρισας                      

Ιούνιος                      

04           - 05                      

Πανελλήνιοι          Αγώνες Ηλεκτρικών                      

Ακραίφνιο                     

Οκτώβριος                      

1-2                      

Πανελλήνιοι          Αγώνες Scale                      

αναβολή των          αγώνων λόγω κακοκαιρίας-αναμένεται          νέα ημ/νία        
Οκτώβριος                                22-23         Πανελλήνιοι          αγώνες ακροβατικών        

Μέγαρα-"DOUNIS          AIRFIELD"

Νοέμβριος                      

05           - 06                      

Πανελλήνιοι          Αγώνες Ελικοπτέρων - Κριτήριο 2006                     

Μελισοχώρι          Λάρισας                      

 

Ο τόπος για την κατηγορία Scale θα προσδιοριστεί μετά από συζήτηση με όλους τους ενδιαφερομένους για την συγκεκριμένη κατηγορία. Εντός της εβδομάδας θα κυκλοφορήσει ερωτηματολόγιο για την συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Διασυλλογικό Κύπελλο 2005

 

         Ο ΟΑΜΕΛ σε      συνεργασία με τα αερομοντελιστικά      σωματεία ΕΑΘ (Θεσσαλονίκης)       της Αεραθλητικής Ένωσης Μαγνησίας (Βόλος),       και της Αερολέσχης Λάρισας,       προκηρύσσει το       "Διασυλλογικό Κύπελλο 2005"       το οποίο θα λάβει χώρα στα εξής      μοντελοδρόμια τις ακόλουθες      ημερομηνίες:      

 στην      Τερψιθέα Λάρισας, 20       Μαρτίου  - στην Θεσσαλονίκη, 17       Απριλίου  - στον Βόλο,  22       Μαΐου         - στο Μελισσοχώρι      Λάρισας, 19       Ιουνίου       Ο κάθε      διαγωνιζόμενος θα πρέπει να λάβει μέρος      ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ σε αγώνα "προσγείωσης      ακριβείας", αγώνα "Limbo" και αγώνα "οικονομίας      καυσίμου"              Αναλόγως      των συμμετοχών θα υπάρξουν δύο      κατηγορίες: μία με αεροπλάνα 3D Fun-fly και      μία με αεροπλάνα γενικού ενδιαφέροντος      όπου εκεί υπάγονται και τα "εκπαιδευτικά"             Οι      προδιαγραφές των μοντέλων είναι: 1) Μίνιμουμ αποδεκτός κινητήρας, 2χρονος       6,5 κ.εκ. ή 4χρονος 13κ.εκ.2) Πρέπει να υπάρχουν      μόνιμα προσαρμοσμένες ρόδες.3) Ηλεκτρικά      αερομοντέλα αποκλείονται.   Για την      συμμετοχή σας στον αγώνα ή για όποιες      απορίες σας, παρακαλώ όπως      επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο κ. Παντελή      Νταναβάρα

Διάφορα άρθρα

Λέσχες / σωματεία

Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών Η Ένωση Αερομοντελιστών Αθηνών ιδρύθηκε το 1952 με μοναδικό στόχο την διάδοση και εξάπλωση του αερομοντελισμού. Είναι από τα πιο παλιά αεραθλητικά σωματεία της χώρας μας και οι αθλητές της έχουν κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις συμμετέχοντας τόσο σε Εθνικούς όσο και σε Διεθνείς Αγώνες.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας στο μοντελοδρόμιο 'Dounis Airfield' (23-01-2007) Σε μια σεμνή και απέριττη τελετή έγινε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, η κοπή της πίττας στο μοντελοδρόμιο του κ. Πέτρου Ντούνη, στα Μέγαρα. Η προσέλευση του κόσμου -αερομοντελιστών με τις οικογένειες τους και απλών θεατών- ήταν αρκετά σημαντική, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι το γεγονός δεν έτυχε αυτή την φορά ευρείας προβολής μέσω του INTERNET.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ROYALTIES ΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΛΑ SCALE !(21-08-2006) Η ιστορία αυτή άρχισε -που αλλού; - στην Αμερική, όπου κάποιες κατασκευαστικές εταιρείες αεροπλάνων άρχισαν να επιδιώκουν ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ την καταβολή royalties από εταιρείες κατασκευής αερομοντέλλων, για μοντέλλα SCALE, που είναι αντίγραφα πραγματικών αεροπλάνων!